Українські художниці створили благодійні листівки любові

Проєкт на підтримку військових

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані художниками

ОПУБЛІКОВАНО: 14 лютого 2024

Українські художниці вдруге запустили до Дня закоханих благодійний проєкт «Пошта любові до ЗСУ», щоб підтримати військових і зібрати кошти на FPV-дрони. Вони створили лімітовану серію листівок, які можна особисто підписати та відправити бійцям на фронт. 

В ініціативі взяли участь 5 ілюстраторок: Анна Сарвіра, яка спеціалізується на оформленні дитячих книжок і дизайні та співпрацювала з Музеєм сучасного мистецтва в Нью-Йорку і Національним музеєм мистецтва Каталонії, Марія Ектова, відома завдяки серії Brave Ukraine з національними символами України, Женя Олійник, яка присвятила зображення «Пелікан» українцям, що протистоять злу, а також художниці Олександра Шипілова і Христина Вершина.

Робота Анни Сарвіри

Придбати поштівки можна онлайн або в одному з магазинів партнера проєкту «Техно Їжак», написати теплі слова і залишити в спеціальній скриньці. Листівки надруковані обмеженим тиражем. Взяти участь у благодійному проєкті можна до 8 березня.

Цього тижня також стало відомо про вихід нової книги відомого ілюстратора Сергія Майдукова «Заграва», присвяченої боротьбі українців. У серії з понад 70 зображень автор фіксує зміни, що відбулися в містах і людях з початком повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Робота Жені Олійник

Нагадуємо, що раніше до ініціативи на підтримку України також долучилися популярні фотографи, що представили свої принти на платформі Art4People.

У благодійному проєкті, що збирає кошти на програми з реконструкції та охорони здоров’я, взяли участь італійський фешн-фотограф Паоло Роверсі, який знімав для багатьох світових брендів — зокрема для Dior, Comme des Garçons і Valentino, Єлена Ємчук, Віктор Бакін, Венеція Скотт та інші визнані автори.

Робота Марії Ектової

Робота Марії Ектової

Робота Христини Вершиної


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ