Ілюстратор Сергій Майдуков створив артбук, присвячений боротьбі українців

Книга про війну і сміливість «Заграва»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Ist publishing

ОПУБЛІКОВАНО: 12 лютого 2024

Український художник та ілюстратор Сергій Майдуков, що співпрацює з компаніями Google та Adobe, виданнями The Guardian, The New Yorker і The New York Times, представив новий артбук «Заграва», що вийде у видавництві Ist Publishing. Книга є своєрідним продовженням видання KYIV 2021 року, присвяченого впізнаваним вулицям, архітектурі та неповторній атмосфері столиці.

«Заграва» фіксує в серії ілюстрацій початок повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022-го і подальші півтора року масованих обстрілів, руйнувань та боротьби українців, що відстоюють своє право на вільне майбутнє. Приватні думки та рефлексії автора перетворюються на своєрідну історичну хроніку в зображеннях перших ударів по Києву, оборони Бахмута та неминучих змін, які відбуваються в містах і людях.

До книги увійшли понад 70 зображень, створених різними інструментами: олівцем, чорнилом, папером та планшетом. В основі візуального видання — ілюстрації з авторської щотижневої колонки Сергія Майдукова для німецького видання Zeit Magazin.

Також артбук доповнили нові чорно-білі скетчі та замальовки, що розширюють оповідь. Ілюстрації супроводжуються діалогом художника з журналістом Олексієм Тарасовим. Наразі на книгу, що вийде у квітні 2024 року, діє передзамовлення.

Раніше Сергій Майдуков також проілюстрував видання «Розстріляне Відродження» (Osnovy) та 2001: A Space Odyssey (Moppet Books).

Роботи автора виставлялись у Києві, Берліні, Гонконгу та Парижі, були відзначені 3x3 Mag, AIGA The Eye on Design та потрапили у лонгліст премії The AOI. Окремі ілюстрації художника зберігаються в Бібліотеці Конгресу США. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ