В Україні видали нову книгу, присвячену сучасній фотографії

Видання Conceptual Photography

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані видавництвом

ОПУБЛІКОВАНО: 27 червня 2024

Видавництво Creative Publishing випустило новий артбук — книгу, присвячену українській сучасній фотографії, її розвитку, напрямам і молодим митцям, про яких варто знати. Авторами проєкту стали видавчиня Люсія Бондар та засновник школи MYPH, фотограф Сергій Мельниченко. 

У книзі Conceptual Photography представлені роботи художників та художниць, що вільно експериментують з формою, цифровою та аналоговою фотографією, використовуючи наявні технічні можливості — камери миттєвого друку, метод cameraless photography та незвичні поєднання кольорів.

Знімки супроводжують висловлювання авторів — випускників школи MYPH та членів її спільноти. За словами митців, їх фотографії є дослідженням фізичного та духовного світу, власної сексуальності та чуттєвості, складних і глибоких станів тіла і розуму. 

Добірку робіт доповнює стаття Романа Пятковки — провідного представника Харківської школи фотографії, — що розповідає про універсальну творчу техніку колажу, спонтанність і непередбачуваність камер миттєвої дії та експерименти з альтернативними фотографічними методами. 

Видавництво Creative Publishing з 2020 року створює книги подарункового формату про креативну культуру України. Попередні видання висвітлювали теми сучасного мистецтва та ілюстрації, дизайну, фотографії, української моди та традиційних ремесел, які сьогодні осучаснюються й не втрачають актуальності.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ