Протистояння Крістіана Діора і Коко Шанель у трейлері серіалу The New Look

Історія знаменитих кутюр'є, що мали протилежні погляди на жіночу моду

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри із серіалу Apple TV+

ОПУБЛІКОВАНО: 17 січня 2024

Компанія Apple TV+ представила перший трейлер серіалу The New Look — одного з найочікуваніших кінопроєктів року, що занурить глядачів в історію фешн-індустрії та протистояння культових дизайнерів, які змінили її назавжди: Крістіана Діора і Коко Шанель.

Події серіалу Тодда Кесслера розгортаються у Парижі кінця 1940-х, де мода стала символом нового післявоєнного часу. В цей період у французькій столиці працювали одразу декілька легендарних кутюр'є: Крістобаль Баленсіага, Юбер де Живанші, П’єр Бальмен, П’єр Карден і Коко Шанель, яка вже 30 років залишалася на модній арені. 

Бен Мендельсон у ролі Крістіана Діора

Шанель здобула неймовірну популярність, поєднавши елементи чоловічого і жіночого стилю, практичність, елегантність і прямий крій, що дозволяв жінкам почуватися вільніше і не обмежував їхні рухи. Одяг Chanel заполонив усю Європу, але у 1947 році в неї з'явився гідний суперник, що запропонував зовсім інший погляд на ідеальний образ, — Крістіан Діор. 

У 1947 році дизайнер представив дебютну колекцію, основою якої став романтичний New Look. Надихнувшись силуетами кінця XIX століття з тонкою талією, підкресленою лінією плечей та стегон, Діор повернув у моду витончену красу, що була повною протилежністю післявоєнному аскетизму. Розкішні сукні й костюми дизайнера швидко здобули прихильність серед богеми та зірок Голлівуду, зокрема Марлєн Дітріх, Ріти Гейворд і Ави Гарднер.

Жульєт Бінош у ролі Коко Шанель

Серіал розкаже не тільки про творчу боротьбу Діора і Шанель, а й про близькі стосунки дизайнера з сестрою Кетрін та становлення дому Dior, який після смерті кутюр'є в 1957 році очолив молодий Ів Сен-Лоран. 

Головну роль у шоу виконав лауреат премії «Еммі» Бен Мендельсон. Сестру дизайнера Кетрін зіграла зірка «Гри престолів» Мейзі Вільямс, а Коко Шанель — володарка премії «Оскар» Жульєт Бінош. Також у серіалі знялися Джон Малкович, Емілі Мортімер і Гленн Клоуз, що втілила на екрані образ Кармел Сноу — знаменитої головної редакторки Harper’s Bazaar US, що працювала над розвитком видання з 1934 по 1958 рік. Саме їй належить означення стилю Діора — New Look. 

Гленн Клоуз у ролі Кармел Сноу

Знімання серіалу розпочалися у травні 2022 року і проходили виключно в Парижі, у бутику Dior на вулиці Монтень. Прем'єра The New Look запланована на 14 лютого.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ