Що відомо про нове шоу Apple TV+, яке розповідає про життя і творчість Крістіана Діора

Залаштунки модного дому Dior

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри із серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 19 грудня 2023

У лютому стримінговий сервіс Apple TV+ представить глядачам новий серіал, на який чекають усі, хто цікавиться історією моди. Шоу Тодда Кесслера The New Look розкаже про становлення одного з найвідоміших у світі дизайнерів — Крістіана Діора, про його близькі стосунки із сестрою Кетрін, суперництво з Коко Шанель і створення модного дому, що протягом 75 років залишається серед лідерів індустрії.

Назва серіалу нагадує про легендарний стиль, запропонований кутюр’є у дебютній колекції 1947 року — елегантний та романтичний New Look, що став протилежністю післявоєнній стриманості та аскетизму. Дизайнер представив власне бачення нового шику та витонченої краси, надихнувшись силуетами кінця XIX сторіччя з тонкою талією, підкресленою лінією плечей та стегон. Однією з найбільших прихильниць Крістіана Діора стала Марлєн Дітріх, що з’явилася у розкішних вечірніх сукнях та костюмах дизайнера у фільмі «Страх сцени» Альфреда Гічкока. Також серед перших клієнток ательє Dior були Ріта Гейворт, Марго Фонтейн та Ава Гарднер.

Жульєт Бінош та Клес Банг у серіалі The New Look

Зйомки шоу розпочалися у травні 2022 року і проходили виключно в Парижі, у знаменитому бутику бренду на вулиці Монтень. Головну роль у серіалі виконав австралійський актор, лауреат премії «Еммі» Бен Мендельсон. Артист найбільше відомий за фільмами «Пограбування казино», «Місце під соснами» і «Темний лицар повертається».

Образ Коко Шанель на екрані втілила французька акторка, володарка премії «Оскар» Жульєт Бінош, а сестру кутюр’є Кетрін зіграла зірка «Гри престолів» Мейзі Вільямс. Також у серіалі знялися Джон Малкович, Гленн Клоуз, Емілі Мортімер та Клес Банг.

Джон Малкович у серіалі The New Look

Події серіалу починаються у період Другої світової війни, коли Париж був окупований нацистами. В шоу покажуть сучасників та суперників Діора: Крістобаля Баленсіагу, Юбера де Живанші, П’єра Бальмена, П’єра Кардена та Іва Сен-Лорана, що очолив модний дім Dior після смерті його засновника у 1957 році. У майбутньому проєкт можуть перетворити на антологію, кожен сезон якої буде зосереджений на культовій особистості зі світу моди.

Саундтрек до серіалу спродюсував лауреат премії «Ґреммі» Джек Антонофф — він складається з кавер-версій популярних пісень початку XX сторіччя у виконанні Флоренс Велч, Лани дель Рей, Ніка Кейва та інших відомих музикантів. Прем’єра шоу запланована на 14 лютого 2024 року.

Мейзі Вільямс у серіалі The New Look

Жульєт Бінош у серіалі The New Look


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ