Головні серіали 2024 року від Netflix

Від продовження «Бріджертонів» до захопливого трилеру «Ріплі»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалів

ОПУБЛІКОВАНО: 2 лютого 2024

Стримінговий сервіс Netflix анонсував найочікуваніші проєкти 2024 року. Серед головних прем'єр — продовження костюмованого серіалу «Бріджертони» та популярного південнокорейського трилера «Гра в кальмара», детективне шоу «Чорні голуби» з Кірою Найтлі, неонуар «Ріплі» з Ендрю Скоттом та мінісеріал «Ерік» із Бенедіктом Камбербетчем.

«Бріджертони» — успішний проєкт платформи в жанрі альтернативної історії, що вперше вийшов на екрани у 2020 році. Шоу засноване на романах Джулії Квінн і розповідає про братів та сестер з родини Бріджертонів, що прагнуть знайти кохання в Лондоні XIX століття. Також у серіалі присутній образ загадкової пліткарки — леді Віслдаун, яка знає всі таємниці представників вищого світу. Третій сезон серіалу концентрується на особистості письменниці, за постаттю якої ховається подруга родини Пенелопа Фезерінгтон. Дівчина намагається налагодити особисте життя за прикладом героїв своїх скандальних текстів. Нові епізоди представлять на Netflix 16 травня.

Кадр із серіалу «Бріджертони»

У 2021 році серіал Хван Дон Хьока «Гра в кальмара» став найпопулярнішим шоу в історії Netflix — за перший місяць після прем'єри його подивилися 142 мільйони користувачів з 90 країн світу. Пригодницький бойовик розповідає про групу людей, які погоджуються взяти участь у грі на виживання, щоб заробити грошей. За смертельними випробуваннями спостерігають таємничі герої в масках, що роблять власні ставки на те, хто виживе у цьому жорстокому квесті. Восени британці створили справжнє реаліті-шоу, взявши за основу південнокорейський серіал.

У другому сезоні «Гри в кальмара» головний герой на ім'я Сон Кі Хун (Лі Джон Дже), якому вдалося вціліти, відмовляється від ідеї побудувати нове життя в США і забути все як страшний сон, та починає переслідувати авторів гри.

Кадр із серіалу «Гра в кальмара»

Серед зіркових прем'єр Netflix детективний серіал «Чорні голуби» з Кірою Найтлі в головній ролі. Акторка зіграла Гелен Уебб — дружину політика та люблячу мати, що у вільний час займається шпигунством. Вона працює на таємну організацію «Чорні голуби», якій передає всі секрети свого чоловіка. Гелен вдало приховує своє подвійне життя, аж доки в неї не зав'язується пристрасний роман.

Улюбленець публіки Бенедікт Камбербетч також представить нове шоу — мінісеріал «Ерік», події якого розгортаються в Нью-Йорку 1980-х. Драма розповідає про чоловіка на ім'я Вінсент, який втратив 9-річного сина — одного дня хлопець просто зник по дорозі до школи. Герой намагається впоратися з трагедією, але стає все більш емоційно нестабільним. Вінсент знаходить малюнки сина і створює на основі зображень маріонетку на ім'я Ерік, що стає його найближчим другом. 

Кадр із серіалу «Ерік» 

Раніше платформа анонсувала екранізацію відомого роману Патриції Гайсміт «Талановитий містер Ріплі». Головний герой книги на ім'я Том Ріплі мріє потрапити до вищого світу і готовий заради цього на все. Він знайомиться з нащадком мільйонера Дікі, який бездумно витрачає гроші на курортах в Італії, та його нареченою Мардж. Том поступово зближується з парою, однак його прагнення до грошей і суспільного визнання виявляється сильнішим за дружбу і моральні цінності.

Головну роль у серіалі «Ріплі», створеного в естетиці неонуару, зіграв ірландський актор Ендрю Скотт. Також у шоу знялися Джонні Флін, Дакота Феннінг та номінант на «Оскар» Джон Малкович. Прем'єра драми запланована на 4 квітня. 

Кадр із серіалу «Ріплі»

Netflix також нагадав глядачам про свій січневий реліз — біографічну драму «Гризельда», що отримала високий глядацький рейтинг одразу після прем'єри. Серіал заснований на реальних подіях і розповідає про колумбійську наркобаронесу Гризельду Бланко, що у 1980-х роках створила власну злочинну імперію в Маямі. Головну роль в шоу зіграла 51-річна колумбійська акторка і модель Софія Вергара, номінантка на премії «Золотий глобус» та «Еммі».

Кадр із серіалу «Гризельда»

Крім того, у 2024 році платформа представить глядачам 4-й сезон комедії «Емілі в Парижі», шоу «Проблема 3 тіл», науково-фантастичний фільм «Атлас» з Дженніфер Лопес, події якого розгортаються в космосі, та романтичну стрічку «Сімейна справа» з Ніколь Кідман і Заком Ефроном.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ