«Ріплі»: нове шоу Netflix, засноване на відомому романі

З Ендрю Скоттом у головній ролі

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 23 січня 2024

Компанія Netflix представила перший трейлер серіалу «Ріплі» — нової екранізації роману Патриції Гайсміт. Головний герой книги на ім'я Том Ріплі готовий за будь-яку ціну прокласти собі шлях до вищого світу. У 1960-х випадок зводить його з нащадком мільйонера Дікі, який бездумно витрачає гроші на курортах Італії, і його нареченою Мардж.

Чоловік поступово зближується з парою, але жага до збагачення та суспільного визнання виявляється сильнішою за дружбу. Том захоплюється Дікі, але зовсім не цінує його життя. Він не має ні статків, ні кар'єри, ні люблячого партнера. Том боїться розчинитися в натовпі, тож, не маючи власного обличчя, привласнює чуже.

У 1999 році на екрани вийшов відомий однойменний фільм, головні ролі в якому виконали Метт Деймон, Гвінет Пелтроу та Джуд Лоу. В яскравій картині Ентоні Мінгелли, наповненій подорожами та насолодами, підступна натура героя і його злочини подаються на контрасті з безтурботним життям богеми.

Режисер проєкту «Ріплі» Стівен Зелліан вирішив піти іншим шляхом, одразу зробивши ставку на чорно-білу картинку, темний і загадковий стиль нуар. У 1993 році Зелліан одержав «Оскар» за сценарій до стрічки «Список Шиндлера». 

Кадр із фільму «Талановитий містер Ріплі», 1999

Головну роль у новому трилері зіграв ірландський актор Ендрю Скотт, відомий завдяки шоу «Шерлок», де втілив образ злодія Моріарті, серіалу «Погань», в якому перевтілився у священника, і романтичному фільму «Незнайомці», що приніс артисту номінацію на премію BAFTA.

Ендрю Скотт зазначив, що його найбільше зацікавила неоднозначність Ріплі, який ніде не може знайти собі місця, його дивний характер і відірваність від соціуму.

Заможного нащадка Дікі зіграє Джонні Флін, а його наречену Мардж — Дакота Феннінг. Також до касту приєднався номінант на «Оскар» Джон Малкович.

У серіалі буде 8 епізодів. Прем'єра запланована на 4 квітня 2024 року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ