Фільм «Дюна. Частина друга» став найкасовішим у світі з початку року

Найгучніша прем'єра з Тімоті Шаламе та Зендаєю

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 19 березня 2024

Фантастична стрічка Дені Вільньова «Дюна. Частина друга» перевершила успіх першого фільму франшизи, зібравши у світовому прокаті понад $500 мільйонів. Наразі картина є найкасовішою прем'єрою 2024 року. 

Фільм заснований на відомій серії книг Френка Герберта і досліджує тему боротьби за владу в далекому майбутньому, де знатні родини ворогують між собою, живучи на різних планетах. Батька Пола Атрейдеса (Тімоті Шаламе) вбила сім'я Харконеннів, що прагне встановити повний контроль над галактикою. Щоб уберегти свою матір і ненароджену сестру та помститися ворогам, герой стає на чолі фременів — племені з пустельної планети Арракіс. Тут Пол вчиться виживати й зустрічає дівчину на ім'я Чані (Зендая), що стає його першим і справжнім коханням. У другому фільмі герой опиняється в епіцентрі глобальної війни, а його почуття піддаються випробуванню.

Зендая у фільмі «Дюна. Частина друга»

У стрічці також знялися Ребека Фергюсон, Остін Батлер, Аня Тейлор-Джой, Леа Сейду, Хав'єр Бардем і Шарлотта Ремплінг. 

Популярність фільму пояснюється не тільки зірковим кастом і значимістю літературного першоджерела, що має мільйони прихильників в усьому світі, а й режисерським стилем Дені Вільньова, який занурює глядача у свій унікальний візуальний світ, де реальність перетинається зі сном і передбаченнями майбутнього. Щоб отримати бажану картинку, оператори стрічки використали 18 спеціальних об'єктивів, які виготовила на замовлення українська компанія із Запоріжжя.

Окремої уваги також заслуговують костюми героїв стрічки, створені американською дизайнеркою Жаклін Вест, що 5 разів номінувалася на «Оскар». Команда картини створила понад 4 тисячі об'єктів одягу та аксесуарів, надихаючись середньовічним мистецтвом, картами таро, архівними колекціями Balenciaga та Tiffany. Докладніше читайте в нашому матеріалі

Нагадуємо, що Тімоті Шаламе зараз працює над новим фільмом — біографічною стрічкою про знаменитого музиканта Боба Ділана, одного з найвпливовіших митців XX століття, що одержав Нобелівську премію. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ