Фільм Тіма Бертона «Бітлджюс Бітлджюс» відкриє Венеційський кінофестиваль

Продовження відомої фантастичної картини

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 3 липня 2024

Нова стрічка відомого американського режисера Тіма Бертона, автора фільмів «Едвард Руки-ножиці», «Сонна лощина» та «Чарлі і шоколадна фабрика», відкриє 81-й Венеційський кінофестиваль. Цього року один з найвпливовіших у світі кінооглядів проведуть на острові Лідо з 28 серпня по 7 вересня.

Картина «Бітлджюс Бітлджюс» є продовженням фантастичної горор-комедії 1988 року. За сюжетом оригінальної стрічки подружжя Адама і Барбари Мейтлендів випадково потрапляє в аварію. Поступово герої розуміють, що стали привидами, які замкнені у власному будинку. Дім купують нові власники, яких Адам і Барбара спочатку намагаються налякати та вигнати за допомогою містичного створіння Бітлджюса, однак прив'язуються до ексцентричної доньки нових мешканців — Лідії, яку зіграла Вайнона Райдер.

Сиквел стрічки розкаже про доньку Лідії, яку зіграє зірка серіалу Netflix «Венздей» Дженна Ортега. Героїня знаходить портал у потойбічний світ і випадково викликає Бітлджюса, якого втілить на екрані Майкл Кітон. В образі його дружини перед глядачем постане ефектна Моніка Беллуччі. 

Під час роботи над проєктом Тім Бертон і Моніка Беллуччі зблизилися, а в червні 2023 року офіційно підтвердили свої стосунки. До касту фільму також доєдналися Віллем Дефо і Кетрін О’Гара, найбільш відома за комедією «Сам удома».

«Я дуже схвильований. Для мене багато значить те, що світова прем’єра нашого фільму відбудеться на Венеціанському кінофестивалі»,

— підкреслив Тім Бертон. 

Українська прем'єра стрічки запланована на 5 вересня 2024 року.

Очікується, що цього року Венеційський кінофестиваль відвідають Леді Гага, Гоакін Фенікс, Анджеліна Джолі, Джонні Депп, Джордж Клуні, Деніел Крейг, Галь Гадот та інші голлівудські знаменитості.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ