Головні тренди сумок осінь-зима — 2024/25

Яскраві кольори, об’ємні форми та зухвалі деталі — ось що захоплює цього сезону

АВТОР:

ФОТО: spotlight/launchmetrics

ОПУБЛІКОВАНО: 15 жовтня 2024

Носити сумку (в буквальному сенсі) — це головний тренд осені. Давно в минулому залишилися ті часи, коли люди боялися поставити сумку на тротуар або навіть на підлогу метро. Тепер подряпини стали предметом гордості. Плями від вина, як у сестер Олсен (стиль, який вони популяризували своїми поношеними сумками Balenciaga у 2010-х), — навіть краще. Розкішні сумки більше не повинні бути надмірно охайними. Достатньо поглянути, як їх прикрашають пухнастими брелоками та браслетами дружби з бісеру. Вони стали більш фановими, а не нудними.

На подіумах сезону осінь-зима — 2024/25 моделі носили сумки, переповнені речами, як-от запасна пара взуття або додатковий одяг, як на показах Miu Miu, або зумисне пом'яті сумки, як у Prada та Balenciaga. Сумки, які всі хочуть зараз, виглядають так, ніби вони повноцінно проживають ваше життя і мають подряпини та відбитки вашої особистості.

Це, мабуть, найкращий тренд останніх сезонів, оскільки він гарантує максимальне використання сумки. It-сумки з подіумів осінь-зима — 2024/25 не створені для одного сезону — це аксесуари, які ви захочете носити знову і знову. Щоб полегшити вам вибір, ми зібрали 10 головних трендів сумок для нового сезону.

Сумки зеленого кольору 

Цього року червоний залишається фаворитом подіумів, проте новий відтінок зеленого впевнено йде слідом. За останні пару сезонів Prada і Miu Miu запропонували сумки у вигадливому горохово-зеленому кольорі. Сумки в насиченому зеленому кольорі — неочікуваний, але дуже яскравий вибір, який з'явився у колекціях таких брендів, як Gucci та Fendi. Цей зелений додає нотку фану і так званого дивацтва будь-якому образу, роблячи кожен образ несподіваним у найкращому сенсі цього слова.

Gucci

Gucci

Fendi

Fendi

Ferragamo

Ferragamo

Сумки XXL на плече

Великі сумки приваблюють незалежно від того, підтримуєте ви богемний тренд чи ні. Прикладом цього є розкішні та надзвичайно місткі сумки на плече від Chloe, Ferragamo, Loewe, Khaite та Bottega Veneta. Ці гігантські аксесуари з відтінком бохо-стилю ідеально підходять для тих, хто завжди носить із собою багато речей. Але не звинувачуйте нас, якщо не зможете знайти в цій сумці ключі...

Bottega Veneta

Bottega Veneta

Chloe

Chloe

Ferragamo

Ferragamo

Повернення сумки-мішка 

На тлі повсюдного поширення великих сумок мікросумки здаються справжнім пережитком минулих часів. А ось сумка-мішок (чи сумка-відро) — гарячий силует середини 2010-х — повертається у найбільш витончених пропорціях. Вони стали значно меншими за розміром, але не втратили своєї популярності. Моделі на подіумах Ulla Johnson носили їх на двох пальцях, підкреслюючи грайливий характер аксесуара. У Gucci цей тренд представлений інтерпретацією в стилі вінтажних косметичок. Це сумка, яка вимагає загальної уваги, зокрема й вашої власної.

Gucci

Gucci

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Schiaparelli

Schiaparelli

Прикрашання сумки 

Завжди приємно спостерігати, як індивідуальний стиль і вуличні тренди проникають на подіуми. В сезоні осінь-зима — 2024/25 це особливо помітно в сумках, прикрашених різними дрібничками та чарівними деталями. Брелоки, китиці, підвіски та мікросумочки додали ігрового акценту класичним шкіряним моделям від Miu Miu та Coach. Ви також можете прикрасити свої сумки, які вже є у вашій шафі, намистами або банданами чи хустками. 

Miu Miu

Miu Miu

Coach

Coach

Fendi

Fendi

Сумки, які хочеться обіймати 

Сезон осінь-зима — 2024/25 наповнений сумками, що нагадують нам про щоденні маленькі радощі. Особливо ми радимо вам звернути увагу на стилізацію сумок і брати приклад, як завжди, зі світових брендів. На подіумі шоу Miu Miu моделі тримали сумки у формі вінтажних саквояжів, притискаючи їх до себе, наче скрині зі скарбами. Це не просто аксесуар, а цілий світ у ваших руках.

Miu Miu

Miu Miu

Bottega Veneta

Bottega Veneta 

Burberry

Burberry

Позачасові сумки 

Структуровані сумки з верхніми ручками — стильна альтернатива базовим робочим сумкам — надають неймовірно елегантного вигляду восени. Нові моделі від Miu Miu, Gucci та Bottega Veneta вже в наших списках бажань, а timeless-версії від The Row, Ferragamo і Prada залишаються вічною класикою, що завжди в тренді.

The Row

 The Row

Bottega Veneta

Bottega Veneta 

Prada

Prada

Яскраві сумки, які викликають емоції 

Незвичні текстури й форми стали головним трендом цього сезону. У колекціях Simone Rocha моделі носили пухнасті сумки, які нагадують м'які іграшки. У Prada сумки прикрашені яскравими пір’ями, а в Dries Van Noten — покриті декоративним хутром. Тепер сумка — це не просто річ, яку носять, а те, до чого хочеться доторкнутися.

Prada

Prada

Simone Rocha

Simone Rocha

Dries Van Noten

Dries Van Noten 

Елегантні клатчі 

Від конвертів розміром з теку у Bottega Veneta до класичних варіантів у The Row і сумок, що зручно носити під рукою, як у Proenza Schouler, — цієї осені ви захочете тримати клатчі якомога ближче до тіла. Стилізовані під верхній одяг і сонцезахисні окуляри, клатчі у Bottega Veneta, здається, призначені для того, щоб їх можна було взяти з собою, як будь-яку іншу сумку через плече або кросбоді, і вони досить великі, щоб вмістити багато ваших речей. А моделі від The Row і Proenza Schouler створюють відчуття легкості та невимушеності — попри те, що їх потрібно носити в руці, а не за ручку, що додає недбалості навіть найпростішому вбранню.

Bottega Veneta

Bottega Veneta

Proenza Schouler

Proenza Schouler

The Row

The Row

Сумка-браслет

Хто б міг подумати, що сумки-браслети та моделі на зап’ястя повернуться восени 2024 року? Прикрашені металевими кільцями або ланцюжками, ці маленькі сумочки елегантно звисають із зап'ястя та ідеально підходять для будь-якого заходу. А ще це чудове рішення для вільних рук. Браслетна сумка від Chloe з дебютної колекції Чемени Камалі, клатч від Prada або маленька сумочка від Chanel вміщують усе необхідне для вечірнього виходу у світ.

Prada

Prada

Chloe

Chloe

Chanel

Chanel

Практичні карго-сумки з кишенями

Сумки з кишенями стали справжньою сенсацією цього сезону. Зовнішні кишені роблять плечові сумки ще практичнішими, тож ті, хто любить, щоб усе було чітко організовавно, будуть задоволені, адже тут є кишеня для кожної потреби. Дивовижні моделі: Super Busy sling bag від Balenciaga, сумка для фотоапарата від Chloé та багатокишенькова модель від Acne Studios.

Chloe

Chloe

Chanel

Chanel

Acne Studios

Acne Studios


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ