Принц Гаррі та Меган Маркл вирушили в тур Нігерією

На підтримку проєкту «Ігри нескорених»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 14 травня 2024

Минулого тижня принц Гаррі прибув до Лондона на святкування 10-ї річниці проєкту «Ігри нескорених», однак не зміг зустрітися з королем Чарльзом III через занадто щільний графік монарха. Після цього принц вирушив у тур Нігерією разом з Меган Маркл, щоб популяризувати спортивні змагання, у яких беруть участь поранені військовослужбовці з різних країн, зокрема з України. Пара прибула до Нігерії, отримавши особисте запрошення.

Подружжя провело в Нігерії 3 дні. Герцог і герцогиня Сассекські відвідали престижний клуб Lagos Polo Club, заснований ще в 1904 році, де спостерігали за грою в поло. Її влаштували на підтримку організації Nigeria Unconquered, що за прикладом ініціативи принца Гаррі «Ігри нескорених» займається реабілітацією ветеранів. Раніше молодший син короля часто брав участь у благодійних матчах, а зараз працює з Netflix над власним шоу про спорт. 

Також у межах своєї подорожі принц Гаррі та Меган Маркл відвідали прийом в Абуджі, організований начальником штабу оборони Нігерії генералом Крістофером Гвабіном Мусою, зустрілися з командою благодійної організації Giants of Africa та поспілкувалися з баскетболістами, які пересуваються у кріслі колісному. 

Крім того, герцогиня Сассекська взяла участь у панельній дискусії «Жінки в лідерстві» (Women in Leadership), присвяченій розширенню прав і можливостей для жінок в бізнесі, політиці, науці та медіа. Меган Маркл з'явилася на події в яскраво-червоній сукні нігерійського бренду Oríré, доповнивши образ діамантовими браслетами та намистом.

Раніше герцогиня Сассекська повідомила, що зробила тест ДНК і виявила, що вона на 43% є нігерійкою, тож візит до цієї країни для неї особливо важливий і є символічним поверненням до свого коріння. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ