Віржині Віар покидає пост креативного директора Chanel

Несподівані новини зі світу fashion

АВТОР:

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 6 червня 2024

Модний дім Chanel прощається зі своєю креативною директоркою Віржині Віар, яка працювала у компанії близько 30 років та обіймала цю посаду з 2019 року, замінивши на ній Карла Лагерфельда невдовзі після його смерті. Новина про звільнення 62-річної дизайнерки стала великим здивуванням для багатьох прихильників бренду: попри жорстку критику, яку отримували роботи Віар, продажі Chanel невпинно зростали, згідно з повідомленням The New York Times, досягнувши майже 20 мільярдів доларів у 2023 році.

ЗМІ також повідомляють, що сама команда Віржині Віар дізналася про звільнення креативної директорки лише минулого вечора. Згодом Chanel публічно підтвердив інформацію, висловивши у новій публікації свою вдячність Віржині за роки роботи, протягом яких вона змогла «оновити коди Дому, поважаючи при цьому творчу спадщину Chanel».

Віржині Віар покидає пост креативного директора Chanel

Відтепер fashion-індустрію хвилює нове питання: хто замінить Віржині Віар на посаді креативного директора Дому Chanel? Дискусія з цього приводу спалахнула у коментарях до публікації ресурсу Style Not Com. Прихильники бренду припускають, що це може бути Пʼєрпаоло Піччолі або Джон Гальяно.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ