Спільна заява 50 представників української fashion-індустрії відкрила історичний сезон Ukrainian Fashion Week SS25

Opening Manifest

АВТОР:

ФОТО: Надані прес-службою

ОПУБЛІКОВАНО: 2 вересня 2024

У Києві 1 вересня розпочався довгоочікуваний Ukrainian Fashion Week — подія, яка стала справжнім символом незламності й відродження. Вперше з моменту російського повномасштабного вторгнення у 2022 році UFW проходить в Україні, і цей сезон обіцяє стати особливим.

Урочисте відкриття UFW SS25 ознаменувало проголошення Opening Manifest — спільного звернення понад 50 найвпливовіших представників української fashion-індустрії до міжнародної спільноти. На сходах Українського дому на Європейській площі зібралися не просто дизайнери, редактори й учасники програми NEW NAMES, а справжні символи української моди, які своєю роботою і стійкістю доводять світу, що надія й творчість живуть попри все.

Ця подія стала символом єдності українців, єдності індустрії, яка вірить у свободу і майбутнє нашої країни. Представники fashion-індустрії тримали гасла-звернення, що резонують у серцях: Brave to create the future, We design hope despite the war. Це слова, що відлунюють кожному, хто вірить у силу моди як інструменту змін.

Спільна заява 50 представників української fashion-індустрії відкрила історичний сезон Ukrainian Fashion Week SS25

«Війна триває. Але ми живемо в цій війні, боремося за перемогу, працюємо заради сьогодення і майбутнього. І світ має це пам'ятати»,

— коментує Ірина Данилевська, CEO та співзасновниця Ukrainian Fashion Week.

Автором цього історичного моменту став відомий український фотограф Ігор Гайдай. Його знімок — це не просто фото, а документ, що зафіксував мить сили й надії української модної індустрії.

Ukrainian Fashion Week є найстарішим та найвпливовішим Тижнем моди в Центральній та Східній Європі. Заснований у 1997 році, Тиждень моди відбувався в Києві щосезону, попри будь-які кризи та виклики. Під час повномасштабного вторгнення UFW проводив покази та презентації у світових столицях моди у співпраці з іншими оргкомітетами. Цього вересня відбулося знакове повернення Ukrainian Fashion Week до Києва.

Понад 50 українських дизайнерів, серед яких RUSLAN BAGINSKIY, LITKOVSKA, FROLOV, BOBKOVA, PASKAL, NADYA DZYAK, TG Botanical, the COAT, GASANOVA, GUNIA Project і KSENIASCHNAIDER, візьмуть участь в Ukrainian Fashion Week SS'25.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ