Еді Сліман залишає пост креативного директора Дому Céline

Французький дизайнер був художнім, креативним та іміджевим директором бренду з січня 2018 року

АВТОР:

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 2 жовтня 2024

В індустрії моди — новий поворот: Еді Сліман залишає Celine після семи років на посаді креативного директора. Під його керівництвом бренд пережив кардинальні зміни, перетворившись на мегабренд із новими категоріями, включаючи чоловічий одяг і косметику. Celine став символом французької високої моди, а продажі досягли позначки €2,6 мільярда, що вивело бренд на третє місце серед найбільших модних будинків LVMH після Louis Vuitton і Dior.

Еді Сліман залишає пост креативного директора Дому Céline

Сліман відомий своїм радикальним підходом до моди: від змін у логотипі до колекцій, які перевернули уявлення про стиль Celine. Після того, як він замінив Фібі Файло в 2018 році, бренд пережив нове народження — від його дебюту на показі весна-літо — 2019 до рішучих змін у естетиці. До цього він був креативним директором чоловічого одягу в Yves Saint Laurent до 2000 року, коли приєднався до Dior Homme. Саме там він створив скінні силуети. Сліман залишив Dior у 2007 році і повернувся до Yves Saint Laurent у 2012 році на посаду креативного директора, де вирізав «Yves» з назви безпосередньо перед своїм першим показом. Звідти він пішов у 2016 році. А у Celine він зняв наголос на «е» в слові Céline і представив новий логотип перед своїм першим показом. 

Нещодавні колекції Слімана були натхнені TikTok, зокрема, широкими джинсами та худі, що стали частиною нового стилю Celine.

Залишивши Celine, Сліман залишив великий слід у моді, але наразі невідомо, куди він піде далі. Наразі ходять чутки про його можливий перехід до Chanel, що досі не оголосив нового креативного директора після того, як пішла Віржині Віар. Це додає інтриги, оскільки Карл Лагерфельд, колишній креативний директор Chanel, захоплювався Сліманом і навіть почав дієту, щоб носити його знамените вузького крою вбрання.

Мода залишається у стані постійних змін, а Сліман залишається однією з ключових фігур, за якою пильно стежить індустрія.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ