Український актор Олександр Рудинський знявся в серіалі Netflix «Декамерон»

Новій екранізації новел Джованні Боккаччо

АВТОР:

ФОТО: Власність актора

ОПУБЛІКОВАНО: 25 липня 2024

У липні Netflix представив глядачам новий історичний проєкт — серіал «Декамерон», заснований на новелах відомого італійського письменника епохи Відродження Джованні Боккаччо. 

Події шоу розгортаються у XIV столітті. Молоді чоловіки й жінки та їхні слуги полишають Флоренцію, охоплену чумою, і разом оселяються в заміському маєтку. Вони розказують одне одному відверті історії, насолоджуючись вином і танцями.

Герої серіалу ховаються від епідемії, насолоджуючись пейзажами Тоскани, однак їм все ж доведеться боротися за своє виживання. Головні ролі в шоу зіграли Зося Мамет, Тоні Гейл, Джессіка Пламмер і Таня Рейнольдс. Також глядачі побачили на екрані українського актора Олександра Рудинського, що зобразив харизматичного одноокого бандита. 

Олександр Рудинський в образі злочинця в серіалі «Декамерон»

Олександр Рудинський найбільш відомий за серіалом «Перші ластівки» та яскравими ролями у постановках Театру ім. Івана Франка. Зокрема, актор зіграв у виставах «Співай, Лоло, співай» та «Кар'єра Артуро Уї» Дмитра Богомазова, а також «Пер Гюнт» і «Калігула» Івана Уривського. Драму про римського імператора, ім'я якого асоціюється з тиранією та розпустою, у червні представили на міжнародному фестивалі FITS у місті Сібіу, Румунія, а в липні показали на престижному Авіньйонському фестивалі.

Олександр Рудинський зазначає, що став єдиним українським актором у команді серіалу «Декамерон». Артист знімався на кіностудії в Римі та наголошує, що це лише старт його професійного росту.

«Я думаю, кожен актор хотів би взяти участь в оригінальному серіалі або фільмі від Netflix. Згадую, як мені скинули перші проби. Я робив грим, використовував спеціальну лінзу, бо в мене персонаж без ока. Розумів, що треба вразити своїм підходом. Проте, я ставлюся до цього без надмірного романтизму, бо усвідомлюю, що це тільки початок», 

— підкреслює Олександр Рудинський. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ