Українського художника Сергія Майдукова відзначили на міжнародному конкурсі

За роботу над книгою «Російський колоніалізм, 101»

АВТОР:

ФОТО: Надані видавництвом, Instagram

ОПУБЛІКОВАНО: 24 вересня 2024

Український художник Сергій Майдуков здобув перемогу на міжнародному конкурсі ілюстрації World Illustration Awards 2024. Митця відзначили за його роботу над книгою «Російський колоніалізм, 101» українського журналіста Максима Еріставі. Видання опублікувало у 2023 році українське видавництво IST Publishing.

Книга оповідає про 48 останніх вторгнень Росії на території інших незалежних держав та систематичні військові злочини. Крім Сергія в оформленні книги взяли участь й інші українські художники та художниці: Аліса Гоц, Нікіта Кравцов, Наталія Козеко, Данило Штангєєв, Наташа Стешенко та Ave Libertatemaveamor. Працюючи над зображеннями обкладинки та внутрішніх ілюстрацій, Сергій Майдуков обрав лаконічну та експресивну візуальну мову, а в якості інструмента — чорний олійний олівець.

Фото: Instagram @worldillustrationawards

Нагадуємо, що Сергій Майдуков — один з найуспішніших українських сучасних художників та ілюстраторів, що співпрацював з компаніями Google та Adobe, виданнями The Guardian, The New Yorker і The New York Times.

У 2021-му митець представив свій перший артбук, присвячений Києву — це візуальна історія про українську столицю, побудована на більш ніж 50-ти кольорових ілюстраціях та чорно-білих скетчах. Сам художник є головним героєм ілюстрацій, що відчуває на собі швидкий темп міста, красу повсякдення, кольори та настрої вулиць. Минулого року Сергій Майдуков також випустив артбук «Заграва», що фіксує початок повномасштабного вторгнення, обстріли, руйнування і боротьбу українців за свою незалежність.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ