У Венеції влаштували мистецьку акцію, щоб нагадати про українських полонених

Команда фільму «Пісні землі, що повільно горить»

АВТОР:

ФОТО: Instagram @labiennale, Надані брендом

ОПУБЛІКОВАНО: 5 вересня 2024

Цьогоріч Україну на Венеційському кінофестивалі представила документальна стрічка Ольги Журби «Пісні землі, що повільно горить». Команда фільму на чолі з режисеркою відвідала острів Лідо і влаштувала мистецьку акцію, щоб нагадати про українців, які знаходяться в російському полоні. 

Учасники ініціативи з'явилися на червоній доріжці в образах з вишивкою, що позначає відстань від острова Лідо до восьми місць позбавлень волі, де росіяни утримують українців. Вбрання для команди фільму були створені українськими брендами TAMAR KEBURIA, Kachorovska, Andreas Moskin, Why Me і Knitel у співпраці зі стилісткою та мисткинею Алісою Любимською.

Зокрема, режисерка фільму Ольга Журба обрала образ від українського бренду з грузинським корінням TAMAR KEBURIA. Вбрання складається з багатьох фрагментів тканини, поєднаних в єдине полотно, що символізує єдність українців у спільній боротьбі. 

Фільм «Пісні землі, що повільно горить» створили в копродукції з міжнародними партнерами з Данії, Швеції та Франції. Стрічка показує життя українців протягом перших двох років повномасштабного вторгнення та документує зміни, що відбулися в суспільстві за цей час, — від паніки в лютому 2022 року до прийняття нової трагічної реальності, сповненої втрат і руйнувань.

«Ми почали знімання з перших днів великої війни. Я усвідомлювала, що це мій обов'язок — документувати те, що з нами відбувається. Є розуміння, що це буде особливо потрібно для майбутніх поколінь. Це один із «листів» у майбутнє, який, сподіваюсь, дійде й буде прочитаним», 

— розказала про свій проєкт Ольга Журба.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ