У Києві проведуть 53-й кінофестиваль «Молодість» — що про нього відомо

Одна з найважливіших культурних подій Києва

АВТОР:

ФОТО: Надані організатором

ОПУБЛІКОВАНО: 25 вересня 2024

Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати проведення — з 26 жовтня по 3 листопада глядачам представлять європейські фестивальні хіти з Берлінале, Канн та Венеції, а також найочікуваніші українські стрічки року. Усього до програми події увійшло близько 200 фільмів. 

Покази пройдуть під гаслом «Кіно, що залишає сліди». Нову айдентику та слоган для проєкту розробила команда McCann Kyiv. Кінофестиваль «Молодість» завжди підтримував молодих режисерів і демонстрував на великому екрані дебютні фільми авторів, що у майбутньому здобували визнання в Україні та світі.

«Фільми на «Молодості» — це не те кіно, яке сьогодні подивився, а завтра забув. Це унікальний кінематографічний досвід. Незалежно від того, яку стрічку ти побачиш на фестивалі, вона точно залишить слід у пам'яті. Цей зв'язок між зором і спогадами ліг в основу нової айдентики. Ми поєднали такі елементи, як кінетична типографіка й око. Око — це своєрідні ворота, крізь які проходять візуальні образи й залишають відбиток усередині нас»,

— зазначають у креативній агенції McCann Kyiv. 

Також цього року втретє відбудеться Національний повнометражний конкурс «Молодості», який приймає FILMFEST HAMBURG. Ця традиція була започаткована 2 роки тому, коли через повномасштабне вторгнення фестиваль не змогли провести у Києві в звичні дати.

До програми конкурсу увійшли найгучніші ігрові повнометражні фільми 2023-2024 років: «Редакція» Романа Бондарчука, «Сірі бджоли» Дмитра Мойсеєва, «Степне» Марини Вроди, «БожеВільні» Дениса Тарасова, «Дім за склом» Тараса Дроня та «Киснева станція» Івана Тимченко. Фільмом-закриття «Молодості» в межах кінофестивалю в Гамбургу стане документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової.

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у розмірі $5 тисяч і традиційну нагороду «Молодості» — «Скіфського оленя». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме $2 тисячі, переможців також буде нагороджено статуеткою «Скіфський олень».

Відкриття та церемонія нагородження переможців 53-ї «Молодості» пройдуть у Будинку кіно, а покази фільмів — у кінотеатрі «Жовтень».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ