Софі Тернер розказала про роботу над біографічним серіалом «Джоан»

У новому шоу акторка зіграла відому викрадачку коштовностей

АВТОР:

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 17 жовтня 2024

На початку жовтня на екрани вийшов новий проєкт за участі британської акторки Софі Тернер, номінантки на премію «Еммі» та зірки фантастичного шоу «Гра престолів». Шестисерійна кримінальна драма «Джоан» заснована на автобіографічній книзі Джоан Геннінгтон «Я така, яка є: Правдива історія найвідомішої викрадачки коштовностей у Великій Британії» (I Am What I Am: The True Story of Britain’s Most Notorious Jewel Thief).

Жінка народилася в Лондоні в 1957 році та здобула славу однієї з найуспішніших злодійок, що спеціалізувалася на діамантах. Джоан нічого не боялася і насолоджувалася своєю акторською грою, маскуючись під заможну клієнтку ювелірних магазинів. Однак історія героїні складніша, ніж здається на перший погляд.

Серіал Джоан софі тернер

У дитинстві Джоан Геннінгтон зазнала насильства з боку батька, а пізніше — і від чоловіка, від якого втекла з маленькою донькою. Щоб захистити її, жінка віддала дитину до прийомної родини, та сподівалася, що одного дня зможе стати успішною і забезпечити доньці краще майбутнє. Серіал передає естетику 1980-х, протиставляючи занедбані квартали Лондона яскравим образам та зачіскам епохи.

Драматичний шлях Джоан зацікавив Гвінет Пелтроу, яка першою придбала права на екранізацію її автобіографії. Не менший інтерес вона викликала й у Софі Тернер, яка зізнається, що одразу закохалася в сценарій шоу. У новому інтерв'ю акторка поділилася своїми думками про роботу над серіалом та особистість реальної Джоан Геннінгтон, якій фактично вдалося обійти систему та уникнути покарання. Жінка, що наразі мешкає в маленькому англійському містечку, консультувала авторів проєкту та особисто зустрічалася з Тернер.

Серіал про злодійку джоан

«У своєму серці Джоан — мати, яка любить свою дитину і зробить для неї все. На її шляху трапляються помилки, що призводять до трагічних наслідків, однак вона продовжує боротьбу. Думаю, що будь-яка жінка під час перегляду шоу зможе зрозуміти стан Джоан»

«Ми всі дуже нервували, коли Джоан приїхала на знімальний майданчик. Я тремтіла і боялася її реакції. Однак коли вона увійшла, то розплакалася і сказала: «Ти ідеальна, просто ідеальна». Після цього ми говорили годинами»

Джоан новий серіал відгуки

«80-ті — про енергію та радість, сміливі кольори та форми. Коли працюєш над складним і досить травматичним проєктом, приємно мати такі маленькі дотики легковажності. Це те, чим насолоджується і Джоан, а також одна з причин, чому її тягне до кримінального світу. Тож ми вирішили поринути в це десятиліття. У нас був дивовижний художник з костюмів Річард Кук, який стилізував неймовірні вінтажні речі Mugler»

«Сподіваюся, що ця роль покаже глядачам іншу сторону моєї особистості. Думаю, я завжди граю на екрані жертв, однак особливість образу Джоан полягає в тому, що вона з цим не погоджується. Вона не жертва. У її житті були жахливі обставини, але вона бере ситуацію під контроль».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ