Один з найкращих серіалів року «Шьоґун» отримає продовження

Шоу, номіноване на 25 премій «Еммі»

АВТОР:

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 19 липня 2024

Серіал «Шьоґун», що цього року отримав найбільшу кількість номінацій на «Еммі» — шоу претендує одразу на 25 статуеток, — продовжили на другий сезон. Спочатку проєкт задумувався як історичний мінісеріал, однак він став настільки популярним, що компанія FX прийняла рішення знімати нові епізоди на початку 2025 року. Цю інформацію підтвердив телевізійний продюсер Джон Ландграф.

Шоу засноване на однойменному романі Джеймса Клавелла 1975 року. Події серіалу розгортаються в Японії початку XVII століття, що потерпає від міжусобних війн. У центрі сюжету троє героїв: британський капітан Джон Блекторн, який зазнав аварії у берегів незнайомої країни та кардинально змінився під впливом її культури, могутній феодал Йосі Торанага, що бореться з політичними супротивниками, і таємнича леді Маріко — жінка, яка може бути чудовим воїном і має довести свою відданість. Головні ролі в шоу виконали Хіроюкі Санада, Космо Джарвіс та Анна Саваі.

Це не перша адаптація роману — у 1980 році був створений однойменний серіал, що претендував на 12 премій «Еммі» та одержав 3 статуетки.

Шоу «Шьоґун» досліджує роль жінки в патріархальному світі, де постійно точаться війни, та представляє глядачам незвичну романтичну лінію — історію кохання між японкою з благородної родини та британським морським капітаном, який ледве уник смерті й неочікувано для себе став військовим радником у далекій країні. Серіал демонструє контрасти між різними культурами та звичаями, зокрема релігійне протистояння між католиками і протестантами. Окремої уваги заслуговують декорації та історичні костюми драми, створені Карлосом Розаріо.

Наразі сценаристи продовжують роботу над текстом 2-го сезону шоу. Очікується, що нові епізоди «Шьоґуна» вийдуть на екран наприкінці 2025-го чи на початку 2026 року. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ