У створенні українського серіалу «Перевізниця» взяли участь 7 європейських країн

Про жінку в умовах війни

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 16 лютого 2024

До розробки нового українського серіалу «Перевізниця» долучилася не тільки студія Starlight Media, а й мовники з Франції, Німеччини, Швеції, Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швейцарії. Зокрема, партнером проєкту стала одна з найстаріших у світі кінокомпаній — Gaumont. 

Драма розказує про жінку, що приймає непросте рішення в умовах війни. У лютому 2022 року психологиня на ім'я Лідія обирає залишитися в Україні та стати перевізницею для людей, які шукають рідних чи хочуть виїхати з зони бойових дій в безпечніші місця. 

Кожна серія — це окрема розповідь про неочікувані повороти долі та особистий вибір героїв. На початку та в кінці епізодів звучать символічні казки. 

«Це традиційні народні казки, які були адаптовані під кожну історію. Їх Лідія розповідала своїй сестрі, коли вони були ще маленькими, а тепер вони звучать в її машині з подарованого сестрою диска. Вони мали б повернути Лідію в дитинство, але тепер отримують новий контекст»,

— підкреслює шоуранер серіалу Євген Тунік.

10-серійний проєкт досліджує, як війна змінює життя людей та як вони адаптуються до нових реалій. З кожним епізодом глядач дізнається більше і про головну героїню, що втратила близьку людину. Крок за кроком Лідія розплутує трагічні обставини події, не відмовляючи в допомозі тим, хто звернувся по неї. Шоуранер серіалу зазначає, що Лідія — це збірний образ усіх українських жінок, сміливих і рішучих.

Головну роль виконала Анастасія Карпенко. Акторка також відома завдяки фільму «Я і Фелікс» Ірини Цілик і драматичній картині «Як там Катя?» Крістіни Тинькевич, що принесла їй нагороду Міжнародного кінофестивалю в Локарно. У січні права на показ стрічки придбав європейський філіал HBO. 

Прем'єра серіалу «Перевізниця» запланована на 25 лютого і приурочена до других роковин повномасштабного вторгнення. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ