На HBO покажуть українську стрічку «Як там Катя?»

Дебютний фільм Крістіни Тинькевич

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 19 січня 2024

Права на картину «Як там Катя?» української режисерки Крістіни Тинькевич придбав європейський філіал HBO. Стрічка вийде на стримінгу після завершення українського і міжнародного прокату.

Команда проєкту впевнена, що ця новина є сигналом того, що українські митці можуть конкурувати на міжнародних ринках. Режисерка підкреслює, що HBO — це потужний та престижний бренд, а кураторський відбір платформи завжди є гарантією якості для глядача, тож це честь — бути серед визнаних світом митців.

«Як там Катя?» — дебютний повнометражний фільм Крістіни Тинькевич. Драма розповідає про Анну — лікарку швидкої допомоги, яка є опорою для своєї родини: сестри, матері та єдиної доньки Каті. Анна прагне подарувати своїй дитині найкраще життя, але плани руйнує неочікувана і приголомшлива трагедія, що залишає героїню наодинці з байдужою системою.

Головні ролі в картині виконали Анастасія Карпенко, Катерина Козлова, Тетяна Круліковська та Віктор Жданов. На Міжнародному кінофестивалі у Локарно фільм нагородили призом журі Ciné+, а Анастасію Карпенко визнали найкращою акторкою. Стрічка також одержала приз за найкращу режисуру на берлінському фестивалі Around The World in 14 Films і нагороду кінокритиків на фестивалі CinEast у Люксембурзі. 

У 2023 році драма «Як там Катя?» перемогла в номінації «Найкращий фільм» національного повнометражного конкурсу на «Молодості». Загалом картину показували на понад 30 фестивалях. Українська прем'єра стрічки запланована на 25 січня. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ