На Венеційському кінофестивалі покажуть український фільм про війну

Стрічку «Пісні землі, що повільно горить»

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 25 липня 2024

Світова прем'єра документального фільму Ольги Журби «Пісні землі, що повільно горить» відбудеться на 81-му Венеційському кінофестивалі, у категорії Non-Fiction. Цього року престижний кіноогляд проведуть на острові Лідо з 28 серпня по 7 вересня.

Картину створили в копродукції з міжнародними партнерами з Данії, Швеції та Франції. Стрічка показує життя українців протягом перших двох років повномасштабного вторгнення та документує зміни, що відбулися в суспільстві за цей час, — від паніки в лютому 2022 року до прийняття нової трагічної реальності, сповненої втрат і руйнувань. 

«Ми почали знімання з перших днів великої війни. Я усвідомлювала, що це мій обов'язок — документувати те, що з нами відбувається. Є розуміння, що це буде особливо потрібно для майбутніх поколінь. Це один із «листів» у майбутнє, який, сподіваюсь, дійде й буде прочитаним», 

— підкреслює режисерка. 

На думку Ольги, участь у Венеційському кінофестивалі допоможе їй залучити більшу авдиторію та нагадати про реалії і жахливі наслідки загарбницької війни, яку розв'язала Росія.

Нагадуємо, що відкриє кіноогляд стрічка Тіма Бертона «Бітлджюс Бітлджюс», що є продовженням фантастичної горор-комедії 1988 року. Головні ролі у фільмі зіграли Вайнона Райдер, Моніка Беллуччі, Дженна Ортега та Майкл Кітон.

Також серед найочікуваніших прем'єр 81-го Венеційського кінофестивалю картина Тодда Філліпса «Джокер: Божевілля на двох» з Леді Гагою і Гоакіном Феніксом, байопік Пабло Ларраїна «Марія» про знамениту оперну співачку Марію Каллас, роль якої виконала Анджеліна Джолі, перший англомовний проєкт Педро Альмодовара «Кімната по сусідству» з Тільдою Свінтон і Джуліанною Мур та новий фільм Луки Гуаданьїно «Квір».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ