Лука Гуаданьїно зніме власну версію «Американського психопата»

Нова екранізація відомого роману Брета Істона Елліса

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 22 жовтня 2024

Італійський режисер Лука Гуаданьїно, на рахунку якого стрічки «Назви мене своїм ім'ям» з Тімоті Шаламе, «Суспірія» з Дакотою Джонсон та «Суперники» із Зендеєю, екранізує популярну книгу Брета Істона Елліса «Американський психопат».

Очікується, що картина, сценарій для якої створить Скотт З. Бернс, буде новою адаптацією роману, а не римейком відомого фільму 2000 року з Крістіаном Бейлом у головній ролі.

Події книги розгортаються на Мангеттені наприкінці 1980-х. Головний герой на ім'я Патрік Бейтман — нащадок заможної родини, що закінчив Гарвардський університет та працює на Волл-стріт. Він належить до світу, в якому важливі лише зовнішність, успіх та гроші. Патрік чудово підлаштовується під систему, знищуючи усе на своєму шляху. Герой вдається до серії жорстоких вбивств, віртуозно катуючи своїх жертв: молодих жінок, конкурентів, жебраків і випадкових перехожих. Роман пронизаний чорним гумором та поєднує реальність і фантазії, між якими складно провести чітку межу.

Лука Гуаданьїно американський психопат

«Лука Гуаданьїно — талановитий митець та провидець, що здатен створити абсолютно нову інтерпретацію цього потужного класичного твору», 

— підкреслюють у компанії Lionsgate.

Новинами про проєкт також поділився у своєму Instagram ірландський дизайнер Джонатан Андерсон, креативний директор брендів JW Anderson та Loewe. Ймовірно, саме він створить костюми для нової версії «Американського психопата».

Нагадуємо, що минулого року дизайнер працював разом з Лукою Гуаданьїно над спортивною драмою «Суперники», у якій зіграли Зендея, Джош О'Коннор і Майк Фейст. Андерсон надихнувся стилем Джона Кеннеді-молодшого та випустив знакову капсулу, до якої увійшли футболки та сорочки з лозунгом I Told Ya.

Новий фільм американський психопат


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ