HBO працює над новим спінофом серіалу «Гра престолів»

Шоу «Десять тисяч кораблів»

АВТОР:

ФОТО: Кадри з серіалів

ОПУБЛІКОВАНО: 18 червня 2024

Відомий американський письменник та продюсер Джордж Мартін, автор циклу книг «Пісня льоду й полум'я», повідомив, що проєкт «Десять тисяч кораблів», який HBO Max хотіли скасувати, отримав нового сценариста.

Над пілотом серіалу, що є спінофом популярного фантастичного проєкту «Гра престолів», тепер працює драматургиня Ебоні Бут. Цього року письменниця удостоїлася Пулітцерівської премії за свою п'єсу «Первинна довіра» (Primary Trust).

Дія шоу «Десять тисяч кораблів» відбувається за тисячу років до подій «Гри престолів», а його головною героїнею стане королева-воїтелька Німерія з народу ройнарів — нащадків кочівників з Ессоса, які пізніше потрапили на Вестерос, змішавшись з андалами та першими людьми.

Кадр із серіалу «Гра престолів»

«Ебоні Бут — надзвичайно талановита молода авторка, і з нею приємно бути в команді. Коли вона не створює і не продюсує свої п’єси на Бродвеї, вона зайнята мною та HBO, працюючи над новим пілотним проєктом «Десять тисяч кораблів» — спінофом серіалу «Гра престолів» про королеву Німерію та ройнарів. Ми всі надзвичайно раді цьому, хоча досі намагаємося зрозуміти, як заплатити за десять тисяч кораблів, триста драконів і цих гігантських черепах»,

— підкреслив Джордж Мартін. 

Хто зіграє головні ролі та коли розпочнуться знімання серіалу «Десять тисяч кораблів», поки що невідомо.

Кадр із серіалу «Дім дракона»

Нагадуємо, що у червні HBO Max також представив глядачам довгоочікуваний 2-й сезон шоу «Дім дракона», що є приквелом «Гри престолів». Драма, відзначена преміями «Еммі» та «Золотий глобус», заснована на книзі Джорджа Мартіна «Вогонь і кров». Події серіалу розгортаються в період розквіту Дому Таргарієнів. Члени родини, що має особливий зв’язок з драконами, змагаються за владу в Семи королівствах і ведуть боротьбу за трон після смерті короля Візеріса.

Головні ролі в серіалі виконали Емма Д’Арсі, Метт Сміт, Олівія Кук, Еван Мітчелл, Ріс Іфанс, Стів Туссен, Ів Бест, Фредді Фокс і Том Ґлінн-Карні. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ