Найкращі streetstyle-образи Тижня високої моди в Парижі сезону осінь-зима — 2024/25

Очима фотографині Елі Саяпіної

АВТОР:

ФОТО: Еля Саяпіна

ОПУБЛІКОВАНО: 15 липня 2024

Тиждень високої моди у Парижі вже давно минув, проте ми продовжуємо насолоджуватися посмаком, який він по собі лишив, і згадувати найцікавіші та найзнаковіші модні моменти. Тож увагою не можемо оминути й цьогорічний streetstyle, де зібралися численні знаменитості й передові фешіоніста, аби продемонструвати найстильніші зі своїх образів. 

На вулицях Парижа протягом Тижня моди Haute Couture ми бачили корсетні сукні, відкриті плечі, розрізи до стегна, прозорі тканини, костюми зі спідницями, різноманітні принти тощо. Значну увагу фешіоніста також приділили аксесуарам і прикрасам, особливо напередодні шоу Schiaparelli — що й не дивно, адже бренд невтомно представляє все нові й нові їхні форми. 

Детальніше образи зі streetstyle показів деяких відомих брендів пропонуємо вам розглянути у нашій добірці. Репортажем із заходів поділилася фотографиня Еля Саяпіна. 

Schiaparelli 

Почати пропонуємо саме зі Schiaparelliцентрального показу Тижня високої моди як на подіумі, так і на streetstyle. Тут ми бачили й химерні жакети з об’ємними плечима з рюшами, і прозорі сукні з обличчями-масками, і сорочки, доповнені краватками-косами, і сумки-обличчя. З-поміж прикрас також виділимо сережки-очі та сережки-губи, окуляри «з очима» та інші деталі образів. 

Christian Dior 

Гості показу Christian Dior можливо й віддавали перевагу набагато «скромнішим» і «тихішим» образами, проте вони заслуговують на не меншу кількість нашої з вами уваги. Так, деякі фешіоніста приміряли прозорі сукні: моделі slip та А-силуету, водночас інші робили ставку на строгі костюми зі спідницями та трендовим приталеним жакетом. 

Не боялися зірки streetstyle і декору, зокрема, ми бачили look з таким надзвичайно актуальним елементом як бахрома. Вона прикрашала і сукню, і жакет, виступаючи головним акцентом. 

Elie Saab 

Одним з найбільш захопливих виявився streetstyle напередодні показу Elie Saab. Гості шоу зосередилися на елементах, що їх так полюбляє ліванський модельєр: вироби, рясно оздоблені кристалами й стразами, прозорі тканини, високі розрізи на подолах суконь тощо. Окрім цього, фешіоніста зверталися до смугастого чорно-біло-бежевого візерунка, а також мережива і топів з відкритими плечима. 

Однак особливо нам запам’ятався капелюх, що доповнював аутфіт однієї з жінок, — своїми полями він закривав її обличчя, демонструючи лише очі через спеціальний розріз. 

Armani Prive 

Джорджо Армані славиться образами, що готові з подіуму перенестися просто на червоні хідники, тож і відвідувачки показу Armani Prive дивували фотографів по-справжньому вишуканими аутфітами. У центрі їхньої уваги опинилися сукні: з відкритими плечима, розшиті камінням або стразами, з асиметричними вирізами, з довгими шлейфами, драпіруванням та іншими формами та елементами декору. 

Tony Ward 

Вишукані аутфіти демонстрували й на streetstyle показу Tony Ward. Так, німецька fashion-інфлюенсерка Леоні Ганне вийшла на публіку у сукні з відкритими плечима, що вражала грою фактур: кристали у зоні декольте, розшита стразами основа сукні та виконаний з перлин і каміння поділ. 

Інші модниці також приміряли мереживне вбрання з драпіруванням, напівпрозорий сет зі стразами з топом і спідницею, оздоблену люрексовими вставками сукню з квітковим принтом тощо. 

Georges Hobeika 

Не менш цікаві образи дібрали й гості шоу Georges Hobeika. Тут ми бачили й сукні міні з бахромою, виконаною з кристалів, і «дуті» накидки, що переходять у шлейф, і твідові сети зі спідницею, бра і жакетом. 

Окрім цього, вбрання вирізнялися грою фактур, наприклад, поєднанням паєток на спідниці та твіду на жакеті.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ