Як світові знаменитості відреагували на ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит»

Спустошлива трагедія

АВТОР:

ФОТО: Instagram: @jamieleecurtis, @jessicachastain, @frankpeterwilde

ОПУБЛІКОВАНО: 9 липня 2024

Учора, 8 липня, Росія здійснила черговий акт тероризму проти цивільного населення України. Під ворожим вогнем опинилися Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ і Покровськ. Серед уражених російськими військами обʼєктів — національна дитяча лікарня «Охматдит», де щодня медичну допомогу отримували понад 600 дітей.

Усього за 3 години українцям вдалося зібрати понад 100 мільйонів гривень для допомоги «Охматдиту». Підтримали заклад й іноземці, зокрема світові знаменитості. У соціальних мережах вони розповіли про скоєний росіянами воєнний злочин і закликали своїх прихильників робити благодійні внески.

Джессіка Честейн

«Я відвідувала дітей у лікарні "Охматдит" у Києві у 2022 році. Сьогодні вранці російські ракети вдарили по тій самій лікарні, яка була заповнена дітьми, які вже були у важкому стані на момент атаки. Цей заклад є найбільшим в Україні дитячим медичним центром і має життєво важливе значення для догляду за деякими з найбільш хворих дітей з усієї країни»,

— розповіла акторка.

Джессіка також закликала своїх прихильників долучитися до фінансової підтримки дитячої лікарні та залишила у своїх stories посилання на офіційні реквізити благодійного фонду «Охматдит».

Джессіка Честейн

Джеймі Лі Кертіс

Американська акторка поділилася, що від самого початку своєї карʼєри працює з дитячими лікарнями та підтримує Children’s Hospital LA через свою маленьку благодійну організацію My Hand in Yours.

«Коли б і де б не була мішенню під час бойових дій дитяча лікарня, у мене розбите серце за сім’ї, пацієнтів і відважних лікарів і медсестер, які присвятили своє життя допомозі хворим і пораненим дітям. Ганьба вам, пане Путін! Російський ракетний удар по найбільшій дитячій лікарні України "Охматдит" 8 липня 2024 року розслідується як воєнний злочин. Атака завдала шкоди критично важливому обладнанню, порушивши лікування понад 600 пацієнтів, зокрема дітей у реанімації».

Джеймі Лі розповіла своїй аудиторії про загибель в «Охматдиті» двох дорослих, а також 50 постраждалих, серед яких семеро — діти.

«Удар призвів до серйозних перешкод у лікуванні тисяч дітей»,

— констатувала акторка.

Джеймі Лі Кертіс

Френк Вільде

Стиліст і художник по костюмах Френк Вільде підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення, щодня публікуючи селфі у дзеркалі власного ліфта у тематичних образах.

Після російської атаки на територію України 8 липня Френк вийшов на вулиці Берліна разом з іншими мітингувальниками та звернувся до німецької спільноти.

«Ми не були готові до того, що сталося цього ранку. Я спустошений, якщо чесно, тому що вчора ми провели красивий захід для збору коштів для України. Ми разом святкували і показували, про що насправді Україна: про любов, сміх, спільність… Ми прокинулися від жахливих новин: терористична держава Росія, посольство якої знаходиться в мене за спиною, знову атакувала дітей, цивільних… Маленьких дітей, які борються з раком та іншими хворобами, атакували…»

Френк Вільде

Зазначимо, що на своїх сторінках у соціальних мережах новини про російський удар по «Охматдиту» також поширили численні амбасадори UNITED24: Алісса Мілано, Міша Колінз, Кетрін Винник, Барбара Стрейзанд і Марк Стронг.

У соціальній мережі Х до підтримки України долучилися Стівен Кінг і Тімоті Снайдер.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ