Шаблю Ольги Харлан продали на аукціоні за 10 мільйонів гривень

Кошти направлять на підтримку ЗСУ

АВТОР:

ФОТО: Instagram @olgakharlan @shpro1 @jlr.kyivairport @rosya_dp

ОПУБЛІКОВАНО: 16 серпня 2024

У серпні українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола дві медалі на Олімпіаді в Парижі — золото командного турніру і бронзу в особистій першості. Таким чином вона стала найтитулованішою спортсменкою України за кількістю олімпійських нагород — нині на її рахунку шість медалей: дві золотих, одна срібна та три бронзові.

Шаблю, що принесла їй тріумф на Олімпійських іграх, Ольга передала благодійному фонду Сергія Притули. Її придбав за 10 мільйонів гривень харківський футбольний клуб «Металіст 1925». 

Ольга Харлан

«Дякуємо Ользі за такий цінний артефакт. Ця шабля вже принесла одну перемогу, та її ціна скоро принесе перемоги на полі бою. Всі кошти з продажу будуть направлені на придбання автоматизованих турелей «ШаБля» для піхоти», 

— зазначили у фонді.

Нагадуємо, що Ольга Харлан — перша українка, яка стала прототипом для Barbie у 2020 році. Ляльку-фехтувальницю, що існує в єдиному екземплярі, розробили для лімітованої серії Role Models, присвяченої 60-й річниці Barbie.

Ярослава Магучіх

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, що здобула на Олімпіаді золото зі стрибків у висоту і встановила новий світовий рекорд, також доєдналася до підтримки благодійних ініціатив. Ярослава передала 1 мільйон гривень українським зоозахисникам (організації UAnimals та чотирьом притулкам), а також 500 тисяч гривень — патронатній службі «Янголи Азову», що підтримує військових, які перебувають на реабілітації.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ