Принц Вільям і король Чарльз III разом вирушать до Франції

Цього року принц Уельський відвідає урочисту церемонію без Кейт Міддлтон

АВТОР:

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 20 травня 2024

Король Чарльз III, королева-консорт Камілла та принц Вільям відвідають Францію, щоб відзначити 80-річчя «Дня Д» — 6 червня 1944 року сили союзників висадились на узбережжі Нормандії. Важлива військова операція призвела до звільнення Франції.

Це перша закордонна подорож монарха, відколи Букінгемський палац повідомив, що Чарльз III хворий на рак. У лютому король розпочав курс лікування, а вже 30 квітня офіційно повернувся до виконання своїх обов'язків.

У березні стало відомо, що Кейт Міддлтон також бореться з раком. Принцеса Уельська відмовилася від публічних заходів, сконцентрувавшись на своєму здоров'ї. У травні принц Вільям зазначив, що наразі з його родиною усе добре. Для нього візит до Франції також стане першою закордонною поїздкою з моменту оголошення діагнозу дружини.

Король Чарльз III і принц Вільям. Фото: Getty Images

5 червня Чарльз III та його старший син візьмуть участь в урочистій церемонії в Портсмуті, що був однією з ключових точок відправки англійських військ. Звідти королівські особи вирушать до Франції.

6 червня монарх разом із дружиною Каміллою відвідає меморіал у Вер-сюр-Мер та зустрінеться з ветеранами, а принц Вільям доєднається до події на честь канадських військових, що брали участь в операції, у Курсель-сюр-Мер, після чого вирушить на щорічну міжнародну церемонію в Сен-Лоран-сюр-Мер, де до нього доєднаються глави 25 держав. 

Нагадуємо, що у травні принц Уельський відвідав графство Корнуолл на півдні Англії, залишивши родину на декілька днів. При цьому ні король, ні принц Вільям не зустрічалися з принцом Гаррі під час його візиту до Лондона через занадто щільний графік.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ