Король Чарльз III відвідав кінні перегони Royal Ascot разом з королевою Каміллою

Престижні спортивні змагання

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 20 червня 2024

Король Чарльз III двічі відвідав кінні перегони Royal Ascot разом з королевою-консортом Каміллою. На відкриття престижної спортивної події, куди щороку запрошують зіркових акторів та аристократів, 75-річний монарх завітав у жовтому жилеті та синій краватці — його дружина обрала сукню та капелюх в тон.

20 червня король знову привітав глядачів Royal Ascot. Також на перегонах цього року була присутня молодша сестра Чарльза III, принцеса Анна.

Нагадуємо, що наразі Чарльз III, як і Кейт Міддлтон, бореться з раком. Незважаючи на хворобу наприкінці квітня монарх повернувся до виконання своїх обов'язків та продовжив відвідувати публічні події. На початку червня Чарльз III поїхав до Франції разом з принцом Вільямом, щоб відзначити 80-річчя «Дня Д» — 6 червня 1944 року сили союзників висадились на узбережжі Нормандії. Минулого тижня монарх з'явився на військовому параді Trooping the Colour на честь свого дня народження. На балконі Букінгемського палацу до нього приєдналися принц Вільям та Кейт Міддлтон з дітьми: нащадком трону Джорджем, принцесою Шарлоттою та принцом Луї.

Король Чарльз III із королевою Каміллою

Іподром Ascot був заснований ще у 1711 році королевою Анною, яка, виїжджаючи з Віндзорського замку, побачила ділянку землі «ідеальну для того, щоб коні неслися галопом». За триста років у перегонах взяли участь сотні тисяч коней та нагородили сотні переможців.

Принцеса Анна з леді Габріеллою Кінгстон


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ