Еліна Світоліна емоційно звернулася до світу після виходу у чвертьфінал Вімблдону-2024

Сльози після переможного матчу

АВТОР:

ФОТО: Instagram: @elisvitolina

ОПУБЛІКОВАНО: 9 липня 2024

Українська тенісистка Еліна Світоліна в 1/8 фіналу Вімблдону-2024 здолала суперницю з Китаю Сінь Ю Ван, 42-гу ракетку світу. Перемога вивела українку у чвертьфінал турніру.

На корт 8 липня Еліна вийшла з чорною стрічкою, аби вшанувати памʼять жертв російської масованої ракетної атаки, внаслідок якої було зруйновано дитячу лікарню «Охматдит», житлові будинки, підприємства та обʼєкти інфраструктури.

Після переможної гри Еліна Світоліна виголосила емоційну промову. Тенісистка не змогла стримати сліз, згадуючи про скоєні росіянами воєнні злочини.

«Без сумніву, це була гарна гра. Але це був дуже складний день для українців. Тому так, було непросто зосередитися на матчі. Від самого ранку було дуже важко читати новини, виходити на корт — надзвичайно важко. Тож я рада, що зіграла та здобула перемогу»,

— заявила Еліна.

Еліна Світоліна емоційно звернулася до світу після виходу у чвертьфінал Вімблдону-2024

Згодом у своєму Instagram спортсменка додала, що цей матч був ментально одним із найскладніших у її житті. Також Еліна Світоліна закликала свою аудиторію долучитися до допомоги дитячій лікарні «Охматдит».

«Ментально один із найскладніших матчів у житті. Бо білий Wimbledon став для мене сьогодні чорним. Всі думки з Україною й українцями».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ