Chanel представив новий кампейн до колекції весна-літо — 2024, натхненої садами вілли Ноай

Вишуканість у кожній деталі

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Chanel

ОПУБЛІКОВАНО: 22 березня 2024

Історії Модного дому Chanel і вілли Ноай, що на півдні Франції, міцно сплелися задовго до презентації колекції весна-літо — 2024. Протягом століття їх об’єднували дружба, патронаж, а головне — спільна пристрасть до мистецтва. Тож для кампейну, над яким працювали Inez & Vinoodh (Інес ван Ламсвеєрде та Вінуд Матадин — дует fashion-фотографів), вілла Ноай перетворилася на «другий дім» для Chanel. Знімання відбувалося у саду та рожевій кімнаті будинку. 

«Зображення перегукуються з архітектурою вілли, граючи з контрастом інтер’єру й екстер’єру, прозорістю та непрозорістю, а також з ідеєю артистичних та ексцентричних жінок, які проводили там час у минулому, — пояснюють Inez & Vinoodh. — Огороджений стіною сад із вирізаними вікнами та рожева вітальня — як теплий кокон — здавалися ідеальним середовищем для жінок Віржині Віар, де блукали часом похмурі й таємничі, часом — залиті сонячним світлом». 

Спроєктована у 1923 році Робертом Малле-Стівенсом для меценатів і пристрасних колекціонерів мистецтва Чарльза та Марі-Лор де Ноай, вілла відома як ікона модерністської архітектури — місце світла та зелених краєвидів, де відбувається, зокрема, Міжнародний фестиваль моди, фотографії та аксесуарів. 

Стосунки Chanel і вілли Ноай сягають 1920-х років — саме з того часу Марі-Лор де Ноай регулярно обирала вбрання Haute Couture від Габріель Шанель. 

У 2023 році мистецька спільнота відзначала сторіччя від початку будівництва вілли Ноай, і тому Віржині Віар присвятила їй лінійку Chanel весна-літо — 2024. Колекція і кампейн віддають належне не лише архітектурі та території, а й особливому духу, що робить віллу такою знаковою. 

Chanel представляє новий кампейн до колекції весна-літо — 2024

Зірками нового кампейну Модного дому стали його давня подруга Ріанн Ван Ромпей і нова амбасадорка Райлі Кіо. 

«Я люблю Chanel з дитинства, він був поряд зі мною, коли я зростала. Представляти цей Дім, найбільш елегантний і надихаючий, — честь для мене. Жінка Chanel уособлює так багато речей: витонченість, артистизм, сміливу цілісність»,

— каже Райлі Кіо. 

Ріанн Ван Ромпей додає, що бути частиною великої родини Chanel — велика честь. 

«Ми працюємо в індустрії, яка швидко розвивається й постійно змінюється, тому можливість розвиватися у стосунках і розповідати історію, яка триває понад один сезон, — це справжня радість для мене». 

Chanel представляє новий кампейн до колекції весна-літо — 2024

У весняно-літньому кампейні прослідковуємо ті самі ігри зі світлом і кольором, геометрією та асиметрією, спокоєм і бадьорістю, які надали ритму колекції. 

Серія світлин стала кульмінацією лінійки — у кожній її деталі відображена вілла Ноай: графічні клітинки та сміливі смуги відсилають до модерністських ліній архітектури, а принти й вишивка — до яскравих квітів.

Chanel представляє новий кампейн до колекції весна-літо — 2024


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ