Bottega Veneta презентував колекцію парфумів, гідну мистецьких шедеврів

Бренд відкрив свою першу парфумерну колекцію під творчим керівництвом Матьє Блазі

АВТОР:

ФОТО: Сайт Bottega Veneta

ОПУБЛІКОВАНО: 4 жовтня 2024

21 вересня Bottega Veneta завершив Міланський тиждень моди показом колекції, що наче існує поза часом. Матьє Блазі втілив у ній спогади про дитинство та емоції, що виникають до дорослішання. Цієї осені креативний директор, що не боїться експериментів, представляє і свою першу парфумерну колекцію. Натхненням для неї стала Венеція — рідне місто Bottega Veneta, а також легендарне шкіряне плетіння Intrecciato, яке є символом бренду.

«Віддзеркалюючи унікальну історію Венеції, яка завжди була центром торгівлі та культурних взаємодій, Матьє Блазі створив кожен із п’яти ароматів колекції як своєрідне ольфакторне Intrecciato — плетіння з інгредієнтів різних країн і континентів. Як Венеція об'єднує північ і південь, схід і захід, так і ця колекція розповідає глобальну історію, зливаючи аромати з усіх куточків світу в композиції, що захоплюють почуття і пробуджують уяву»,

— йдеться у прес-релізі.

Bottega Veneta презентував колекцію парфумів, гідну мистецьких шедеврів

5 ароматів — 5 світів

Парфум Colpo di Sole відтворює тепло середземноморського сонця, поєднуючи заспокійливі ноти олії дягелю і чуттєвість квітів апельсина. Аромат Come with Me вирізняється свіжістю, поєднуючи італійський бергамот з пудровими нотами французького ірису. Acqua Sale втілює запах солоної води на тілі, завдяки гармонії іспанської ладанної смоли та олії ялівцю з Македонії. Déjà Minuit і Alchemie уособлюють ніч: перший зваблює витонченістю герані з Мадагаскару та кардамону з Гватемали, а другий вражає розкішним поєднанням рожевого перцю з Бразилії та коштовної мирри із Сомалі.

BOTTEGA VENETA

Унікальне мистецтво ремесла

Залишаючись вірним філософії бренду, що підкреслює майстерність ручної роботи, Матьє Блазі перетворив кожен флакон на витвір мистецтва. Завдяки інноваційному процесу, дизайн флаконів відтворює естетику склодувства з унікальними бульбашками повітря всередині кожної пляшки. Це данина давній традиції муранського скла, яке Матьє Блазі інтегрував у свої експозиції. Бульбашки, які зазвичай вважаються недоліком, стали ознакою ексклюзивності колекції. Кожен флакон спирається на основу з зеленого мармуру Сен-Дені — того самого, що використовувався в дизайні бутиків Блазі. Це підкреслює зв’язок з венеційською архітектурою.

Особливу увагу приділили і деталям. Дерев’яна кришка флакону символізує фундаменти венеційських палаців, а металеве кільце з гравіюванням нагадує про сучасний венеційський дизайн. Флакони створені для довготривалого використання: вони перезаправляються, не містять пластику та виготовлені з екологічних матеріалів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ