Що відомо про новий серіал HBO Max за всесвітом «Дюни»

Фантастичне шоу, на яке ми чекаємо

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільмів

ОПУБЛІКОВАНО: 15 травня 2024

Стримінговий сервіс HBO Max представив перший трейлер серіалу «Дюна: Пророцтво» (Dune: Prophecy), що є частиною всесвіту американського письменника-фантаста Френка Герберта. Шоу стало приквелом популярних фільмів Дені Вільньова «Дюна» та «Дюна. Частина друга» з Тімоті Шаламе і Зендеєю.

Проєкт натхнений романом «Орден сестер Дюни», який був написаний старшим сином автора Браяном Гербертом у співпраці з Кевіном Дж. Андерсоном. Події серіалу розгортаються за 10 тисяч років до великої війни та здобуття Полом Атрейдесом (Тімоті Шаламе) абсолютної влади.

Шоу розкаже про двох сестер з роду Харконеннів, Гріффін та Валію, які боротимуться з силами, що загрожують майбутньому людства, і створять легендарний жіночий орден Бене Ґессерит. Учасниці цього об'єднання вміють передбачати майбутнє та прагнуть контролювати політику імперії, залишаючись у тіні.

Найяскравіших представниць ордену, яких глядачі могли побачити в фільмах «Дюна» та «Дюна. Частина друга», зіграли Ребекка Фергюссон, Леа Сейду, Флоренс П'ю та Шарлотта Ремплінг.

Ребекка Фергюсон у фільмі «Дюна. Частина друга»

Одну з головних ролей в шоу виконала британська акторка Емілі Вотсон, зірка серіалу HBO Max «Чорнобиль». Також у серіалі знялися Олівія Вільямс, відома за історичною драмою Netflix «Корона», відома індійська акторка Табу, Марк Стронг, Джоді Мей, Джош Г'юстон та Едвард Девіс.

6-серійний проєкт був у розробці з 2019 року. Очікується, що серіал вийде на екрани восени 2024 року. 

Емілі Вотсон у фільмі «Лондонські канікули»


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ