Йоргос Лантімос працює над новим фантастичним фільмом

Наступний проєкт режисера «Бідолашних створінь»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images, Кадри з фільмів

ОПУБЛІКОВАНО: 20 лютого 2024

Грецький режисер, номінант на «Оскар» Йоргос Лантімос завжди обирає для своїх фільмів незвичайні сюжети, що врізаються в пам'ять, поєднуючи елементи містики та реальності. Так, його картина «Лобстер» демонструє світ, в якому люди обов'язково мають знайти собі партнера протягом 45 днів або будуть перетворені на тварин, а стрічка «Убивство священного оленя» осучаснює античну трагедію Евріпіда і розказує про лікаря, в якого гине пацієнт — щоб відновити баланс герой вимушений пожертвувати кимось із членів власної родини.

Картина «Бідолашні створіння»що удостоїлася премій BAFTA, «Золотий глобус» і претендує на «Оскар», також існує на перетині різних жанрів. Головна героїня стрічки Белла позбавляє себе життя, та завдяки унікальному науковому експерименту отримує другий шанс і розкриває свої таланти.

Кадр із фільму «Бідолашні створіння»

Нова робота режисера не стане виключенням. Йоргос Лантімос планує зняти римейк південнокорейської фантастичної комедії 2003 року «Врятуйте зелену планету!».

Картина розказує про чоловіка на ім'я Лі, який доглядає за хворою матір'ю, що знаходиться в комі. Одного дня герой приходить до висновку, що провідні політики та бізнесмени — прибульці з іншої планети й мають на меті знищення Землі. Він викрадає кількох публічних осіб, щоб допитати їх, та чоловіка вже вистежує приватний детектив. Допомагає Лі його вірна дівчина, яка пояснює для себе безумні вчинки героя його травматичним дитинством.

Ймовірно, в основі нового фільму буде сценарій Віла Трейсі, що раніше працював над картиною «Меню» і серіалом «Режим» з Кейт Вінслет.

Кадр із фільму «Врятуйте зелену планету!»

Нагадаємо, що раніше режисер завершив роботу над антологією «Види доброти», яка вийде на екрани у 2024 році. У стрічці знову зіграли Емма Стоун і Віллем Дефо, а також Маргарет Квеллі, Джессі Племонс і Гантер Шафер. Фільм, події якого розгортаються в сучасній Америці, об'єднає три драматичні історії. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ