У Львові представлять виставку українських сучасних художників «Ті, хто поряд»

Експозицію присвятили темі співіснування

АВТОР:

ФОТО: Костянтин Гливляс, Марія Сташинська

ОПУБЛІКОВАНО: 10 жовтня 2024

У львівському Центрі інтелектуального мистецтва «Меркурій» (ЦІММ) 12 жовтня відкриється виставка «Ті, хто поряд», інформаційним партнером якої стало видання Harper's Bazaar Ukraine. Експозиція досліджує тему співіснування людини з навколишнім світом на фізичному та духовному рівні. У проєкті взяли участь чотири сучасні українські художники: Артур Солецький, Петро Грицюк, Руслан Лучко та Сергій Дробишевський.

«Назва проєкту «Ті, хто поряд» символізує ідею співпраці та створення мистецтва разом із тими, хто знаходиться поруч — як у прямому, так і в символічному сенсі. Виставка об’єднує різні художні практики і техніки, створюючи діалог між картинами, скульптурами та іншими медіа, залучаючи глядача до цього діалогу, перетворюючи його на активного учасника мистецького процесу»,

— розповідає про виставку художник Артур Солецький.

Виставка українських сучасних художників Львів жовтень

Кожен з учасників представить власний погляд. Артур Солецький звертається до теми людських стосунків у середовищі сучасного міста, Петро Грицюк — до крихкості життя та зв'язків, Руслан Лучко розмірковує про співіснування людини з невидимим світом, а Сергій Дробишевський осмислює процес наших рефлексій та звернення до минулого.

Роботи художників будуть представлені в окремих залах, що стануть індивідуальним мистецьким простором. Вони презентують різні теми та техніки, однак об'єднують митців у пошуку спільних цінностей. 

Виставка українських сучасних художників Львів жовтень

З нагоди відкриття проєкту ЦІММ долучиться до збору 10 мільйонів гривень на 100 дронів для окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» ЗСУ. Виставка триватиме з 12 жовтня до 3 листопада. В межах експозиції проведуть серію екскурсій, лекцій та майстер-класів.

Нагадуємо, Центр інтелектуального мистецтва «Меркурій» розпочав свою діяльність у лютому 2024 року. У виставкових залах площею понад 1000 кв. м експонують роботи українських художників і художниць від початку XX століття й до сьогодні.

Виставка українських сучасних художників Львів жовтень

Виставка українських сучасних художників Львів жовтень


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ