У Лондоні відбудеться фестиваль українського мистецтва Kyiv Art Sessions

Концерти та виставки сучасних митців

АВТОР:

ФОТО: Надані організатором

ОПУБЛІКОВАНО: 20 червня 2024

У Лондоні проведуть фестиваль Kyiv Art Sessions, на якому будуть представлені українське візуальне мистецтво, музика та кіно. Подія відбудеться з 28 по 30 червня в історичних локаціях британської столиці, зокрема в Old Sessions House.

Організатори та учасники триденного фестивалю прагнуть мовою культури продовжувати розповідати правду про повномасштабне російське вторгнення, що загрожує українській ідентичності, а також мають на меті популяризувати українське мистецтво у Великій Британії. 

Інтер'єр Old Sessions House

У програмі події презентація нових робіт відомого українського митця Олександра Дубовика, експозиція War Fragments Museum — застиглі в прозорих кубах артефакти війни, що досліджують її вплив на життя людей, а також групова виставка сучасних українських художників Echoes and Visions: у проєкті взяли участь Сестри Фельдман, SOC.I.A та інші.

Музичну складову фестивалю представлятимуть два колективи: камерний ансамбль NotaBene Chamber Group та електроакустичний гурт DZ’OB, який The Guardian відзначили за «дивовижний гібрид класичної та авангардної танцювальної музики».

Експонат War Fragments Museum

Також перед лондонською публікою виступить Андрій Кириченко — український електронний музикант, саунд-дизайнер і засновник фестивалю NextSound, який у 2024 році випустив свій новий альбом MARIA на британському лейблі Touched Music.

Реліз присвячений знаменитій «наївній» художниці Марії Примаченко — так артист висловив захоплення творчістю авторки, що стала символом автентичного українського мистецтва на перетині традицій і сучасності. 

Окрім того, на фестивалі представлять документальну стрічку «Culture vs War: Тарас Компаніченко» з циклу фільмів про митців, які стали захисниками. Картину особисто презентує її головний герой — лідер думок, лірник та наразі військовий. Показ відбудеться за підтримки асоціації «Дивись українське!».

Kyiv Art Sessions — благодійна ініціатива: всі зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку української творчої спільноти.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ