У Флоренції проходить виставка, присвячена Сальваторе Феррагамо

Проєкт про відомого італійського дизайнера

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Museo Ferragamo

ОПУБЛІКОВАНО: 12 січня 2024

У Museo Salvatore Ferragamo у Флоренції триває виставка, присвячена відомому італійському дизайнеру та його іменному бренду, — «Сальваторе Феррагамо, 1898–1960». Проєкт приурочений до 100-ї річниці з моменту відкриття першого магазину марки в Голлівуді.

Ретроспектива охоплює найважливіші періоди в житті Феррагамо — від моменту його народження у 1898-му до смерті у віці 62 років. Дизайнеру вдалося створити один із найуспішніших взуттєвих брендів у світі та запатентувати понад 350 відкриттів у цій сфері.

Сальваторе Феррагамо 

Виставку розділили на 9 зон, розмістивши експонати у хронологічному порядку. Глядачам представили сотні архівних пар взуття, рідкісних фотографій, відео, мистецьких творів і робочих матеріалів. Зокрема, проєкт детальніше розповідає про створення туфель на металевій шпильці та інші новаторські вироби.

Дизайнер зацікавився пошиттям взуття ще в дитинстві: він вивчав анатомію та інженерну справу, щоб зробити свої моделі не тільки гарними, а й зручними. Саме Феррагамо придумав взуття на танкетці, яке першою вдягнула богемна колекціонерка мистецтва Пеґґі Ґуґґенгайм, а також туфлі з квадратним і клиноподібним каблуком.

Експозиція досліджує співпрацю дизайнера з аристократами та голлівудськими зірками — від Мерлін Монро та Одрі Гепберн до Софі Лорен і Джоан Кроуфорд.

Сальваторе Феррагамо зробив італійське взуття символом виключної майстерності, якості та гарного смаку і водночас постійно пропонував клієнтам нові ідеї та підходи. Після смерті дизайнера у 1960 році компанію очолила його дружина Ванда Феррагамо-Мілетті, а асортимент бренду поступово поповнився сумками, аксесуарами, парфумами та одягом.

Проєкт про дизайнера можна побачити у Флоренції до листопада 2024 року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ