«Стати Карлом Лагерфельдом»: дивимося перший трейлер серіалу про відомого дизайнера

Кутюр'є, що десятиліттями очолював бренди Chanel і Fendi

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Disney+

ОПУБЛІКОВАНО: 13 березня 2024

Стримінговий сервіс Disney+ представив перший трейлер серіалу «Стати Карлом Лагерфельдом», присвяченого особистості та кар'єрі німецького дизайнера, що був одним із найвпливовіших професіоналів сфери моди. Його образ на екрані втілив актор Даніель Брюль, відомий за фільмами «На Західному фронті без змін», «Безславні виродки» та шоу «Алієніст».

Також у серіалі зіграли Алекс Лутц, що зобразив співзасновника Yves Saint Laurent П’єра Берже, Жанна Дама (Палома Пікассо), Санні Меле (Марлєн Дітріх), Пол Спера (Енді Воргол) та Ліза Кройцер, яка зіграла матір дизайнера — Елізабет Лагерфельд.

Шоу фокусується на становленні кутюр'є, його злетах і падіннях, особистих драмах і модних відкриттях. Зазначається, що у першому сезоні серіалу буде 6 епізодів, а його прем'єра відбудеться 7 червня на платформах Disney+ та Hulu. 

У 1949 році Карл Лагерфельд відвідав разом з матір'ю шоу Dior у Парижі, яке викликало у хлопця справжнє захоплення та визначило його майбутнє. Свій шлях у фешн-індустрії він почав з навчання у школі при Французькій федерації кутюр'є.

У 1954-му Лагерфельд взяв участь у конкурсі дизайнерів, де познайомився з Івом Сен-Лораном, з яким близько спілкувався наступні двадцять років. Того ж року майбутній кутюр'є став асистентом П'єра Бальмена і продовжив розвивати свій талант у стінах Модного дому Balmain. 

Справжнє визнання прийшло до Лагерфельда в 1965 році, коли він став незмінним креативним директором бренду Fendi. У 1983-му дизайнер також очолив Модний дім Chanel, визначивши його образ на кінець XX та першу половину XXI століття. Дизайнер завжди багато працював і вже наступного року представив власний іменний бренд, який розвивав паралельно з легендарними Домами.

Карл Лагерфельд не дарма називав себе справжнім лейблом. Він відомий не лише завдяки своїм колекціям, а й завдяки образу, що є не менш впізнаваним, ніж стиль Анни Вінтур — елегантний чорний костюм із краваткою, волосся, зібране у хвіст, і, звісно, сонцезахисні окуляри.

Дизайнер був великим шанувальником літератури та мав у своїй бібліотеці понад 300 тисяч книжок, заснував видавництво і відкрив книжковий магазин у Парижі. Також Лагерфельд досліджував моду через фотографію та створив десятки рекламних кампаній і фешн-знімань для Vogue, Numero, Interview, Another Magazine та інших медіа і замовників.

Карл Лагерфельд пішов з життя у 2019 році, передавши керівництво брендом Chanel своїй «правій руці» — Віржині Віар, а статки, що оцінюються у понад $200 мільйонів, дизайнер залишив своїй улюбленій кішці Шуппет. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ