Найкращі музиканти світу: названі переможці премії «Ґреммі-2024»

Тейлор Свіфт та інші тріумфатори вечора

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Instagram @recordingacademy

ОПУБЛІКОВАНО: 5 лютого 2024

Національна академія мистецтва і науки звукозапису назвала найкращих артистів та релізи року, що здобули премію «Ґреммі». 66-та церемонія нагородження традиційно пройшла в Лос-Анджелесі та запам'яталася зірковим гостям виступами Майлі Сайрус, Біллі Айліш, Дуа Ліпи, SZA та Олівії Родріго.

Серед запрошених ведучих вечора були Мерая Керрі, Опра Вінфрі, Ленні Кравіц та володарка трьох «Оскарів» Меріл Стріп. Також неочікувано на сцені з'явилася канадська співачка Селін Діон, що зараз бореться з невиліковною хворобою — синдромом ригідної людини. 

Тейлор Свіфт 

Тріумфаторкою церемонії стала Тейлор Свіфт — співачка встановила рекорд, ставши першою артисткою, що четвертий раз поспіль отримує «Ґреммі» за найкращий альбом. Журі відмітили платівку Свіфт Midnights. Співачка подякувала слухачам за підтримку і одразу ж анонсувала новий музичний матеріал. 

«Добре, це моя 13-та нагорода «Ґреммі». Це моє щасливе число — не знаю, чи казала я вам це коли-небудь. Я дякую членам академії за їх вибір, але знаю, що він є прямим відображенням любові слухачів. Тож я хочу розповісти своїм прихильникам таємницю, яку приховувала протягом останніх двох років. 19 квітня вийде мій новий альбом, що називається The Tortured Poets Department. Дякую, я люблю вас!»

— підкреслила Тейлор Свіфт.

Це вже друге важливе досягнення співачки в цьому році — у січні стало відомо, що її концертний фільм The Eras Tour став найкасовішим в історії

Майлі Сайрус

Майлі Сайрус вперше здобула «Ґреммі» з піснею Flowers в номінаціях «Запис року» і «Найкраще сольне попвиконання». 

«Є історія, яку я хочу вам розповісти, — вона прекрасно підсумовує цей момент. Один маленький хлопчик мріяв на день народження отримати метелика. Тож батьки подарували йому сачок. Хлопчик був такий схвильований, що одразу ж вибіг на вулицю і спробував спіймати метелика, але нічого не виходило. Тоді він сів на землю, відпустив ситуацію і здався. Саме тоді, коли він це зробив, з'явився прекрасний метелик і сів прямо на кінчик його носа. Пісня Flowers і є мій метелик», 

— розповіла зі сцени Майлі Сайрус. 

Біллі Айліш і Фінеас О'Коннелл

Співачка SZA виграла в номінації «Найкраща R&B-пісня» з треком Snooze, найкращим музичним відео визнали I'm Only Sleeping гурту The Beatles, а найкращою піснею року — композицію Біллі Айліш What Was I Made For, яка стала саундтреком до фільму Ґрети Ґервіг «Барбі». 

Список інших переможців «Ґреммі» дивіться в нашому матеріалі. Також ми зібрали для вас найкращі зіркові образи церемонії

SZA

Альбом року — Тейлор Свіфт, Midnights

Запис року — Майлі Сайрус, Flowers

Пісня року — Біллі Айліш, What Was I Made For

Найкращий попальбом — Тейлор Свіфт, Midnights

Найкраще сольне попвиконання — Майлі Сайрус, Flowers

Найкраще попвиконання дуету/гурту — SZA і Фібі Бріджерс, Ghost in the Machine

Найкращий танцювальний/електронний запис — Skrillex, Fred Again та Flowdan, трек Rumble 

Кайлі Міноуг і Karol G

Найкращий електронний/танцювальний альбом Fred Again, Actual Life 3

Найкращий танцювальний попзапис Кайлі Міноуг, Padam-Padam

Найкраще музичне відео I'm Only Sleeping гурту The Beatles

Найкраща R&B пісня Snooze від SZA

Найкращий R&B альбом Jaguar II, Victoria Monét

Найкраща пісня, написана для кіно/телебачення What Was I Made For, Біллі Айліш та Фіннеас О'Коннелл, для фільму «Барбі».

Найкращий реп-альбом Killer Mike, Michael

Найкращий рок-альбом Paramore, This Is Why

Найкращий альтернативний альбом Boygenius, The Record


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ