На фестивалі Миколайчук OPEN покажуть нові стрічки з Дакотою Джонсон і Вігго Мортенсеном

Головні прем'єри кінофестивалю

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільмів

ОПУБЛІКОВАНО: 5 червня 2024

Третій фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN оголосив цьогорічну позаконкурсну програму. До неї увійшло 14 стрічок: хіти світових кінооглядів, фільми із зірковими акторами, наукова фантастика та мистецькі документальні картини. Всі вони будуть показані з 15 до 23 червня в місті Чернівці — офлайн на великому екрані. 

Подію відкриє вестерн «Мертві не завдають болю» (The Dead Don't Hurt), сценаристом та режисером якого став Вігго Мортенсен, зірка фантастичної кінотрилогії «Володар перснів». На створення проєкту його надихнула власна матір. Події стрічки розгортаються у Сан-Франциско 1860-х. Вів'єн Ле Куді закохується у мігранта з Данії на ім'я Хольгер, однак героїв розділяє громадянська війна. Головну роль у картині зіграла Вікі Кріпс, відома глядачам за фільмом «Корсет». Образ Хольгера втілив на екрані Вігго Мортенсен.

Серед головних прем'єр — драма Крісті Голл «Таточко» (Daddio). За сюжетом молода жінка повертається до Нью-Йорка і в аеропорту викликає таксі, щоб доїхати до свого будинку на Мангеттені. Під час поїздки вона та водій на ім'я Кларк ведуть несподівано щиру розмову, обговорюючи власні минулі й теперішні стосунки, близькість, мрії, життєві втрати та вразливість. Головні ролі в картині виконали Дакота Джонсон і Шон Пенн. 

Також у програмі — комедійний байопік Kneecap Річа Пепятта, що отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі Sundance. Фільм розказує про творчий шлях і становлення однойменного хіп-хоп-тріо з Белфаста — головні ролі виконали самі музиканти та популярний ірландський актор Майкл Фассбендер, найбільш відомий за стрічками «Прометей» та «Сором», а також фантастичною франшизою «Люди Ікс».

Крім того, на фестивалі представлять документальну стрічку Віма Вендерса «Ансельм», картину Оксани Карпович «Мирні люди», фільм Стіва Макквіна «Окуповане місто», мюзикл Віктора Іванова «За двома зайцями» і романтичну драму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Повну програму та розклад події дивіться на сайті. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ