Мстислав Чернов працює над новою документальною стрічкою

Режисер, що приніс Україні премію «Оскар»

АВТОР:

ФОТО: Mstyslav Chernov

ОПУБЛІКОВАНО: 8 жовтня 2024

Український режисер та військовий кореспондент Мстислав Чернов працює над новим проєктом — про це він розказав на форумі Kyiv Media Week. Документальна стрічка присвячена контрнаступу України 2023 року. Наразі режисер перебуває в Америці та зазначив, що фактично «спить у монтажній кімнаті». 

«Інвестори бояться вкладати кошти на етапі виробництва, якщо герой або режисер можуть загинути. Значно легше знайти гроші для готового продукту»,

— підкреслив Чернов. Назва та дата виходу картини поки що невідомі.

Мстислав Чернов новий фільм

Мстислав Чернов, Крістофер Нолан та Емма Томас на 96-й церемонії нагородження «Оскар»

Нагадуємо, що минулого року режисер представив документальну картину «20 днів у Маріуполі», що принесла Україні перший «Оскар». Стрічка також удостоїлася престижної британської кінопремії BAFTA.

Фільм розповідає про війну в Україні та її жахливі наслідки. Кореспонденти Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і продюсерка Василіса Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого, за годину до початку повномасштабного  вторгнення. Вони фіксували все, що відбувалося в місті: гуманітарну катастрофу, обстріли та злочини російських військ, а також діяльність лікарів і героїчних жителів Маріуполя. На 21-й день після початку вторгнення команді вдалося виїхати з міста через гуманітарний коридор. У 2023 році Мстислава Чернова, Євгена Малолєтку та Василісу Степаненко нагородили Пулітцерівською премією.

У червні також стало відомо, що режисера запросили до складу Американської кіноакадемії, яка щорічно вручає премію «Оскар».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ