Кілліан Мерфі знову зіграє героя «Гострих картузів»

У новому фільмі Стівена Найта

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 25 березня 2024

Ірландський актор Кілліан Мерфі, що цього року здобув перший «Оскар» за роль у фільмі «Оппенгеймер», знову втілить образ Томаса Шелбі — одного з найвідоміших своїх героїв, лідера кримінальної родини «Гострі картузи».

Однойменний серіал британського режисера Стівена Найта, нагороджений премією BAFTA, виходив на екрани з 2013 по 2022 рік і завоював любов глядачів в усьому світі. Наразі автор проєкту також працює над повнометражною картиною — зйомки стрічки розпочнуться у вересні в Бірмінгемі, однак її сюжет поки що не розкривається. Відомо, що події фільму розгортатимуться в період Другої світової війни, а одним з важливих персонажів стане гангстер Аль Капоне.

Раніше Кілліан Мерфі неодноразово зазначав, що готовий повернутися до ролі Томаса Шелбі, що стала однією з найкращих у його кар'єрі. 

Кадр із серіалу «Гострі картузи»

Шоу «Гострі картузи» частково засноване на реальних подіях, що відбувалися в Англії в першій половині XX століття. Родина Шелбі створила власне злочинне угруповання і заробила капітал завдяки проведенню незаконних азартних ігор, букмекерству та рекетам, а згодом проникла й у велику політику. Свою назву банда отримала через особливий дрес-код та головні убори, в які, за однією з версій, було вшито лезо, за іншою — завужений козирок картузів тільки нагадував гостру зброю.

Томас Шелбі — середній і найрозумніший брат у сім'ї. За свою участь у Першій світовій війні він був відзначений як герой, однак згодом очолив родинний бізнес і став частиною кримінального світу. Маючи великі амбіції, він перетворив контори Шелбі на легальний бізнес і створив впливову компанію, яку підтримав сам Вінстон Черчиль. Серіал досліджує боротьбу за владу та особисті драми героїв, їх спроби знайти кохання і втрати, насильство, зради і відданість сім'ї.

Кадр із серіалу «Гострі картузи»

Нагадуємо, що в лютому Кілліан Мерфі також представив на Берлінському кінофестивалі драму «Такі дрібниці». У ній актор зіграв чоловіка на ім'я Білл, що стає свідком експлуатації жінок католицьким монастирем на заході Ірландії в 1985 році. Щоб захистити їхні права, він змушений протистояти власному минулому та волі місцевих жителів. Стрічка Тіма Мілантса заснована на реальних подіях.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ