Український художник Waone створив новий мурал на Подолі

Роботу «Мудрий панує над зірками»

АВТОР:

ФОТО: Instagram @waone_interesnikazki, БФ «Сучасна Україна»

ОПУБЛІКОВАНО: 23 вересня 2024

Український сучасний художник Waone (Володимир Манжос) представив новий мурал на Подолі, за адресою вул. Нижній Вал, 51. Робота «Мудрий панує над зірками» була створена у співпраці з благодійним фондом «Сучасна Україна». На стіні будинку митець зобразив сову, що є символом Головного управління розвідки (ГУР). Вона рухається по морю на серфі, залишаючись непохитною.

Також на муралі показані руки, що тихо і методично знищують техніку ворогів, зокрема кораблі окупантів у Чорному морі. Знизу представлений девіз організації: Sapiens dominabitur astris («Мудрий панує над зірками»). Довершують роботу зірки в небі — сузір’я Тельця, що символізує Україну.

Крім того, художник представив спільну колаборацію з київським брендом SYNDICATE, з яким вже мав досвід творчої співпраці. За мотивами муралу був створений унікальний благодійний мерч. Весь прибуток від продажу буде передано на забезпечення потреб спецпідрозділів ГУР МО.

Нагадуємо, що Waone працює не лише з муралами, а й з живописом, графікою та скульптурою, створюючи власні фантастичні світи. Митець вчився малювати самостійно і початково здобув популярність як стріт-арт-художник із впізнаваним стилем й унікальним баченням.

На рахунку автора виставки в Парижі, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Відні, Римі, Мілані, Мадриді та Амстердамі. У 2021 році художник створив артвітрини для ЦУМу, поєднавши містику та науку, музичні інструменти, фантастичних тварин і геометричні фігури, а у травні цього року оформив вітрину бутика Hermès в Осаці.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ