Дивимося документальну стрічку Кейт Бланшетт про війну в Україні

Продюсерський проєкт відомої акторки

АВТОР:

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 23 вересня 2024

У 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення, відома голлівудська акторка Кейт Бланшетт відкрито підтримала Україну і вирішила виступити продюсером документальної стрічки Ukraine: Life Under Attack («Україна: Життя під ударом»). Фільм показує правду про щоденну реальність жителів Харкова, що страждають від обстрілів окупантів. Наразі картина доступна до перегляду одразу на декількох платформах: Apple TV, Amazon Prime Video та Channel 4і продовжує нагадувати глядачам з усіх куточків світу про болючі втрати і рани, які наносить Україні війна.

Зйомки стрічки проходили у перші три місяці вторгнення. Дворазова лауреатка премії «Оскар» Кейт Бланшетт, найбільш відома глядачам за фантастичною трилогією «Володар перснів», стала не тільки виконавчим продюсером картини, а й оповідачем, що коментує візуальний ряд. 

Фільм оповідає історію битви за Харків, фокусуючись на історіях звичайних мешканців міста та працівників служби надзвичайних ситуацій. Серед головних героїв стрічки пожежник Роман та його колеги, що ліквідовували пожежі, спричинені вибухами, парамедикині Ірина й Тетяна, які лікували поранених, ризикуючи власною безпекою.

У картині показні пошкоджені будинки та цивільна інфрастуктура, як люди ховаються від обстрілів у метро та намагаються вести звичне життя в умовах постійної небезпеки. Герої, що взяли участь у зйомках, відстоюють ідею демократії та незалежності і відмовляються евакуюватися з рідного Харкова попри все. Режисерами документального проєкту виступили Патрік Томбола та Мані Бенчела.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ