HBO представив одразу два трейлери серіалу «Дім дракона»

Приквел популярного фантастичного шоу «Гра престолів»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 22 березня 2024

Стримінговий сервіс HBO Max представив одразу два трейлери 2-го сезону серіалу «Дім дракона» — одного з найочікуваніших драматичних шоу року. Проєкт заснований на книзі американського письменника Джорджа Мартіна «Вогонь і кров» і є приквелом популярного циклу книг та серіалу «Гра престолів». 

Події шоу «Дім дракона» розгортаються на 200 років раніше, у період розквіту Дому Таргарієнів. Члени родини, що має особливий зв’язок з драконами, змагаються за владу в Семи королівствах, піддаються пристрастям та намагаються вижити в запеклій громадянській війні. Трейлери демонструють підготовку двох знатних спадкоємців роду до боротьби за трон після смерті їхнього батька — короля Візеріса Таргарієна. 

На створення шоу команду надихнула історія середньовічної Англії. Після смерті короля Генріха I Боклерка у XII столітті країна занурилася у війну через протистояння між його рідною донькою, імператрицею Матильдою, та племінником Стефаном Блуаським. 

Головні дійові особи 2-го сезону серіалу — принцеса Рейніра Таргарієн (Емма Д’Арсі), владна жінка, яка впевнена, що саме їй належить корона, та основний союзник героїні — її власний дядько та чоловік, принц Деймон (Метт Сміт). У протилежному таборі — колишня дружина короля Візеріса, Алісента Гайтауер (Олівія Кук), та її сини. 

У драмі також знялися Еван Мітчелл, Ріс Іфанс, Стів Туссен, Ів Бест, Фредді Фокс і Том Ґлінн-Карні. Минулого року шоу одержало 9 номінацій на «Еммі» та премію «Золотий глобус» у категорії «Найкращий драматичний серіал».

Знімання 2-го сезону серіалу проходили на території студії Warner Bros. в англійському Вотфорді та місті Касерес на півдні Іспанії. Прем'єра нових епізодів відбудеться на HBO Max 16 червня. Ймовірно, успішний проєкт за романом Джорджа Мартіна також продовжать на 3-й і 4-й сезони.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ