Діані фон Фюрстенберг присвятили документальний фільм

Відома бельгійська дизайнерка, що змінила світ моди

АВТОР:

ФОТО: Instagram @dvf

ОПУБЛІКОВАНО: 7 червня 2024

У червні стримінговий сервіс Hulu представить нову документальну стрічку, яка буде цікава всім, хто стежить за новинами світу моди та цікавиться історією фешн-індустрії. Картина «Діана фон Фюрстенберг: Жінка на чолі» розкаже про кар'єру та особистий шлях знаменитої бельгійської дизайнерки. 

Режисерки стрічки Тріш Далтон та Шармейн Обейд-Чіной зазначають, що Діана фон Фюрстенберг створила собі ім'я у переважно чоловічій сфері та змогла побудувати мультимільйонну модну імперію.

Дизайнерка народилася в 1946 році в Брюсселі, в родині євреїв, що мала непросту життєву історію: її батько був змушений переховуватися від нацистів у Швейцарії, а мати належала до Руху Опору та була ув'язненою в концтаборі Аушвіц за 18 місяців до того, як Діана з'явилася на світ. За словами самої дизайнерки, мати мала на неї сильний вплив і навчила її тому, що ніколи не можна дозволяти страху зламати чи зупинити тебе. 

У 1960-х майбутня засновниця успішного бренду навчалася майстерності роботи з кроєм на фабриці італійського підприємця Анджело Ферретті: саме тут вона виготовила свої перші сукні з шовкового трикотажу. У 1969-му дизайнерка одружилася з німецьким принцом Егоном фон Фюрстенбергом, а через рік почала будувати професійну кар'єру. Її стосунки з модою виявилися міцнішими, ніж гучний шлюб, що незабаром розпався.

Вже на початку свого шляху вона отримала визнання Діани Вріланд та змогла представити колекцію на Тижні моди в Нью-Йорку. Надалі Діана фон Фюрстенберг подарувала нам декілька моделей, що стали культовими, зокрема джерсі-сукню вільного крою, яка опинилася в колекції Інституту костюма Метрополітен, та сукню із запахом, що не втрачає популярності вже майже три десятиліття.

Дизайнерка неодноразово обиралася головою Ради дизайнерів моди Америки (CFDA) і випустила дві автобіографічні книги — «Діана: знакове життя» і «Жінки, якими я хотіла бути». Серед її зіркових клієнток — Кейт Міддлтон, Гвінет Пелтроу, Мадонна, Дженніфер Лопес та багато інших знаменитостей.

Діана фон Фюрстенберг є активною учасницею руху за права жінок, у 2020 році одержала Орден Почесного легіону за внесок у розвиток модної індустрії. Прем'єра документального фільму запланована на 25 червня.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ