Олена Зеленська увійшла до переліку 25 найвпливовіших жінок 2023 року

Жінки, які захоплюють і надихають весь світ

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ОПУБЛІКОВАНО: 15 грудня 2023

Щороку британське видання Financial Times публікує список 25 найвпливовіших жінок світу, і цього разу до нього увійшла Перша леді України Олена Зеленська. Вона зʼявилася в категорії «Героїні», а текст про неї написала прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас. Посадовиця зазначила, що робота Олени Зеленської з висвітлення страждань та депортації українських дітей на територію Росії повертає спогади про історію її родини: ще немовлям росіяни вивезли маму Каї до Сибіру.

Олена Зеленська

Фото: Financial Times

В Олені Зеленській мене найбільше захоплює її чесність. Сценарист за фахом, вона вміє не скупитися на слова, залишаючись беззбройною людиною. Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну Зеленська сказала журналісту: «Ніхто з нас не в порядку». Вона знає, як це — прокинутися й побачити, що на твою Батьківщину напав імперіалістичний сусід; не знати, коли наступного разу ти побачиш своїх близьких і чи побачиш взагалі; як знайти в собі сили боротися за свободу попри все,

— написала Кая Каллас.

Прем'єр-міністрка Естонії додала, що Олена Зеленська, як і її чоловік, стала світовим символом стійкості. Рішення, які вона пропонує для розвʼязання питання психологічного здоровʼя українців, є надзвичайно важливими.

Олена Зеленська

Естонія у партнерстві з фондом Олени Зеленської побудувала сімейні будинки для дітей, яких російські бомби зробили сиротами. Вона надзвичайно уважна до деталей і вміє слухати. Тепер світ повинен послухати Зеленську і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти Росію і припинити страждання.

Перша леді України відреагувала на новину на своїй сторінці в Instagram, подякувавши Financial Times за довіру, а Каї Каллас — за зворушливу передмову.

Честь бачити своє імʼя поруч із видатними жінками, якими щиро захоплююсь. Упевнена, це данина силі всіх українок, яка вражає світ. Кожній, хто обирає боротися, називати речі своїми іменами й вимагати справедливості.

Олена Зеленська

Зазначимо, що, окрім Олени Зеленської, до переліку також увійшли президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, технічна директорка OpenAI Міра Мураті, генеральна директорка General Motors Мері Барра, активістка Наргес Мохаммаді, дизайнерка Фібі Файло, акторка Марго Роббі та співачка Бейонсе.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ