Українські бренди на червоній доріжці церемонії «Оскар-2024»

Вибір зірок для головної кінопремії

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Getty Images, Instagram

ОПУБЛІКОВАНО: 11 березня 2024

У Голлівуді цієї ночі відзначили досягнення кінематографа за 2023 рік — вручили премію «Оскар». І вражали нас не лише переможці, до числа яких потрапив і український фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова, а і червоний хідник. З-поміж брендів поряд із Louis Vuitton, який обрали Емма Стоун і Бредлі Купер, і Gucci, образи від якого представили Лілі Гладстоун, Ґрета Ґервіг і Раян Гослінг, ми бачили й аутфіти від українських брендів.

Так, Лія Льюїс обрала рожеву сукню з подовженим шлейфом від Lever Couture — бренду, заснованого Лесею Верлінг’єрі з Одеси. Образ доповнювали прозорі туфлі на підборах, а також прикраси: перлинні кафа та каблучка Anabela Chan і каблучка Kallati Jewelry. 

Лія Льюїс у Lever Couture на церемонії Оскар-2024

Американська акторка Тіффані Сміт одягла чорну сукню J’amemme, яка презентувала інтервʼю з червоного хідника. Для церемонії «Оскар-2024» вбрання зірка поєднала з сережками Lost in echo.

Тіффані Сміт у сукні J’amemme на церемонії Оскар-2024

Команда фільму «20 днів у Маріуполі», звісно, також обрала українські бренди. Зокрема, для режисера кінострічки Мстислава Чернова INDPOSHIV виготовив класичний чорний костюм з цікавою деталлю — підкладкою зі словом «СВОБОДА».

«Перед нами стояла задача створити костюм, який би дотримувався дрес-коду події, але також відображав те, що війна не закінчилася та наша боротьба триває. Смокінг, по відчуттям Мстислава, занадто святковий одяг, тому ми вирішили зупинитися на класичному чорному костюмі»,

— розповідає засновниця бренду Indposhiv Катерина Возіанова.

Фотограф Євген Малолєтка для церемонії нагородження премією «Оскар» обрав total look від Damirli — поєднання класичного вечірнього костюма та парадної форми Збройних Сил України. Чорний колір вбрання всієї команди відображав одночасно класичність образу та смуток через події, які є частиною реалій життя українців. Продюсерка Василіса Степаненко вдягла асиметричну сукню від GASANOVA з чорної крепової тканини. Єдиним оздобленням на ній стала драпірована деталь на плечі.

Команда фільму «20 днів у Маріуполі» на церемонії Оскар-2024

Образ Мстислава Чернова на церемонії Оскар-2024


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ