В Україні проведуть серію виставок «Мовні вправи»

В галереях та музеях у прифронтових регіонах

АВТОР:

ФОТО: Wikimedia, Надані організатором

ОПУБЛІКОВАНО: 29 травня 2024

Музеї, галереї та мистецькі центри, які продовжують працювати у прифронтових регіонах України, закликають взяти участь в open-call проєкту «Мовні вправи».

Переможці конкурсу з Миколаївської, Сумської, Харківської, Чернігівської, Одеської, Запорізької, Херсонської та Дніпровської областей отримають підтримку на проведення виставок і дискусій на тему мовної ідентичності та незалежності. 

«Мовні вправи» — це серія експозицій і публічних обговорень з експертами. Так українців запрошують до рефлексії на тему мови як інструменту деколонізації.

У рамках виставок представлять твори українських художників, які переосмислюють історичний досвід країни. Експозиції матимуть формат ready-to-print: учасники громад зможуть завантажити твори митців із сайту, роздрукувати їх і розмістити у просторі, де відбудеться подія. При цьому організатори заохочують галереї не тільки експонувати готові артоб'єкти, а й доповнити їх власним контентом, враховуючи особливості регіону. 

Подати заявку на участь можна до 9 червня. Проєкт реалізовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в межах програми «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ